-
Ne Zaman

Kaju Ne Zaman Hasat Edilir?

267görüntüleme

Sevilen kuruyemişlerin başında gelen kaju, çok fazla tüketilme oranına sahiptir. Her ürün belirli zamanlarda hasat edilir, toplanır ve satışa hazır hale getirilir. Farklı zamanlarda elde edilen kuruyemişler, farklı aşamalardan geçerek hazırlanır. Bu kuruyemişlerden birisi de kajudur. Peki kaju ne zaman hasat edilir? Sevilen kuruyemişlerden birisi olan kaju Afrika, Hindistan ve Brezilya’ da yetişir ve tüm dünyaya bu ülkelerden ithalatlar yapılır. Kajunun yetişebilmesi ve iyi bir hale gelmesi için çok fazla yağmur suyuna ihtiyacı vardır. Tüm ihtiyaçları eksiksiz karşılanan kaju, ekim ve kasım aylarında yetişir. Hasat edilmesi için sonbahar aylarını beklemek gerekir.

Kajunun Faydaları Nelerdir?

Tadı oldukça sevilen bu kuruyemişin sağlığa ve cilde çok fazla faydası vardır. Yüksek veya düşük tansiyonu olan kişiler, kajuyu tüketerek tansiyonlarını dengede tutabilirler. Bunun yanında saçları hasar gören, yıpranmış saçlara sahip olan kişiler için kaju oldukça yararlı bir kuruyemiştir. Kaju, içerisinde bulundurduğu vitaminler sayesinde birçok hastalığı iyileştirici bir kuruyemiştir. Grip gibi yüksek ateşe neden olan hastalıklarda tedavi yöntemi olarak kullanılan kaju, vücuda direnç sağlamaya yarar.

Kaju Satın AlKaju Ne Zaman Hasat Edilir?

Kajunun Tüketimi Nasıl Olmalıdır?

Faydası çok fazla olan kajuyu, aşırı tüketmek sağlık için tehlike oluşturabilir bu nedenle kaju tüketimi diğer kuruyemişler gibi sınırlandırılmalıdır. Gün içerisinde 6 7 tane kaju tüketmek yeterli olacaktır. Daha fazla kaju tüketmek, mideye zarar verecek ve bazı problemlere yol açacaktır.

Yanıtla