-
Ne Zaman

Yeşil Üzüm Ne Zaman Yetişir?

Yeşil Üzüm
189görüntüleme

Ülkemizin meyve ve sebze üretimi açısından geniş bir yelpazeye sahip olduğu biliniyor. Bu meyvelerden biri de yeşil üzümdür. Pek çok yararı olduğu bilinen üzümün yetiştirme alanlarının fazla olması ve birçok yerde görülen asma bağları “yeşil üzüm ne zaman yetişir?” sorusunu akıllara getiriyor. Yetişmiş durumdaki bir yeşil üzüm asmasından koparılacak bir veya birkaç dal İle ekim işlemi yapılabiliniyor. Ayrıca bu dikim işlemi asma bağlarının sıcaklık sevmesi sebebiyle ilkbahar ve yaz dönemlerinde yapılıyor.

Yeşil Üzüm Nasıl Dikilir?

Bir asmadan kesilen dal bol su tutulabilinecek genişlikte (50-55 santimetre boyunda, 40-60 santimetre çapında) bir çukura ucunun yukarıya doğru bakacağı şekilde dikiliyor. Ucu 10 santimetre kadar dışarı bırakılarak ekilen daldan ikinci yıl ürün alınabiliniyor. Günlük sıcaklığın 10 derecenin altına düştüğü dönemlerde asma bitkisi gelişimini durduruyor. Kış ve ilkbahahar mevsimlerinde yağan yağmurlar asma için oldukça faydalıdır. Asmalar köklerinin derinlere inmesi sebebiyle yumuşak topraklardan hoşlanıyor.

Sarı Üzüm Satın AlYeşil Üzüm Ne Zaman Yetişir?

Yeşil Üzüm Dikilirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Dikim için hazırlanan çukurun içinin güneş ve yağmurun etkisiyle tavlanıp, havalanması için dikim yapılacak günden birkaç hafta öncesinde açılması, fidan için hazırlanan gübrenin taze çiftlik gübresi olmaması, bitkilere verilen ilk su olarak bilinen cansuyunun günün erken bir saatinde fidanın dibinde bulunan ıslak toprağın üzerinde bir miktar kuru toprak atılması asma dikerken dikkat edilmesi gereken hususlar arasında yer alıyor.

Yanıtla