-
Ne Zaman

Hurma Ne Zaman Hasat Edilir?

Hurma Hasat Zamanı
669görüntüleme

İnsan vücuduna yararı olan meyvelerden birisi de hurmadır. Hurma içeriğindeki doğal şekerden dolayı birçok tatlılarda şeker yerine hurma kullanılabilmektedir. Hurma Arap ülkelerinde ve Türkiye’de oldukça çok tüketilen meyvelerden birisi olmaktadır. Ayrıca tok tutucu olması özelliği ile birçok smoothie ve diyet listelerinde sıkça yer almaktadır. Tabi ki de hurmayı mevsiminde tüketmek de oldukça önemlidir. Yaklaşık 100 çeşidi olan değerli meyvenin yani hurmanın ne zaman hasat edildiği herkesin merak ettiği bir konudur. Hurma ne zaman hasat edilir? Sorusuna cevap aranmaktadır. Suudi Arabistan’da yetişen bu meyveyi her mevsim bulmak oldukça kolaydır. Fakat mevsiminde yemek ayrı güzel olmaktadır. Eylül ve ekim aylarında hurmalar yeni oluşmaya başlamaktadır.

Eylül ve Ekim Aylarında Hasat Edilmektedir.

Hurmaların hasat işlemleri eylül ve ekim aylarında gerçekleştirilmektedir. Hurma Arap ülkelerinde ve Türkiye’de oldukça çok tüketildiğinden dolayı hurmalar kısa süre içerisinde tükenmektedir. Medine’de kalan Türklerin çoğu geçimini hurma satarak karşılamaktadır. Arap ülkelerinde nüfusun yarısı hurma satarak gelir kaynağı oluşturmaktadır.

Hurma Satın AlHurma Ne Zaman Hasat Edilir?

Dolar Arttıkça Hurma Fiyatları da Artıyor.

Hurmaların fiyatları cinsine göre değişmektir. Cinsine göre değişmekte olan hurmalar 26 lira ile 40 lira arasında değişmekteyken bu aralar 80-90 lira civarlarına kadar çıkmıştır.. En çok tercih edilen hurma türü Medine Taze (sukkari) Hurmasıdır. İnce kabuklu oluşu ve taze olması sebebi ile çok çabuk tükenen bir hurma türüdür. Kilosu 40 Türk lirasından başlamaktadır.

Yanıtla