-
Ne Zaman

Bebekler Ne Zaman Kuruyemiş Yiyebilir?

333görüntüleme

Kuruyemiş alerji yapma durumu mümkün olan besinlerdir. Bu nedenle de bebeklere verilirken dikkatli davranılması gerekir. Peki, Bebekler Ne Zaman Kuruyemiş Yiyebilir?

Bebeklere İlk Kuruyemiş Kaç Aylıkken Verilmelidir?

Bebekler ne zaman kuruyemiş yiyebilir? Sorusunun net bir cevabı yoktur. Konu hakkında öncelikle doktora danışılması gerekir. Ancak genel olarak bebeklere on iki aylık ya da otuz altı aylık arasında kuruyemiş vermeye başlanmalıdır. Ancak bu durum her doktora göre değişiklik gösterebilir. Bazı doktorlar bebeklere üç yaşından önce kuruyemiş vermeyi önermez. Bunun nedeni ise kuruyemişin bebeklerde alerjiye neden oluyor olmasındandır. Günümüzde ise bu görüş artık değişmeye başlamıştır. Artık altı aylıkken ek gıdaya başlanması ile birlikte kuruyemiş vermeye de başlanabilir. Ancak dikkatli davranılması gerekir. Eğer bebeğin annesinde ya da babasında bir alerjik durum var ise bebekte kuruyemişe daha geç başlanmalıdır. Ailede astım, alerjik nezle ya da besin alerjisi var ise o bebek de bir yaşından önce kuruyemişe başlamamalıdır. Ailede alerjik bir durum olmasa dahi bebeğe kuruyemiş vermeden önce alerjik bir durumu olup olmadığı öğrenilmelidir.

Bebeğin İçin Satın Al

Bebeklerde Kuruyemişe Nasıl Başlanmalıdır?

Bebeğe ilk kuruyemiş vermeye başlandığında kuruyemişi çok içeren gıdalar tercih edilmelidir. İlk kuruyemiş olarak ceviz tercih edilmelidir. Ceviz alerjik özelliği az faydası fazla olan bir besindir. Ailesinde alerjik durumu olmayan bebeklerin fıstık ezmesi gibi besinler ile kuruyemişe başlaması daha doğrudur. İlk kuruyemiş bebeğe verildikten sonra otuz dakikanın geçmesi önerilir. Otuz dakikalık süre içerisinde bebek de dudak etrafında kızarıklık, vücutta kızarıklık, kusma ya da kaşıntı gibi bir durum olup olmadığı kontrol edilmelidir. Eğer bu tip durumlar görülmezse kuruyemiş az bir miktarda verilmeye devam edilmelidir. Aradan bir gün geçtikten sonra alerjik belirtiler yok ise kuruyemiş vermeye devam edilmelidir. Farklı türdeki kuruyemişler ise bir hafta ara ile verilmeye devam edilmelidir.

Yanıtla