-
Nasıl

Glutensiz Kuruyemiş Nasıl Kavrulur?

169görüntüleme

Son yıllarda glutensiz yaşam artık birçok insan için prensip halini almıştır. Çölyak hastalığının artmasından dolayı insanlar yediklerine, içtiklerine dikkat eder hale geldi. Birçok firmalar da ürünlerinde çölyak hastaların da kullanabileceği ürünleri hizmete sunmuştur. Gluten içerisinde barındırdığı proteinler nedeniyle alerjik durumlara neden olur. En çokta çölyak hastalarına verdiği zarar ile bilinir. Dışarıdan alınan birçok hazır ürün gibi faydalı olduğu bilinen kuruyemişler de dahi mevcuttur. Doğal olarak evde glutensiz Kuruyemiş nasıl kavrulur sorusunu akıllara getirir. Elinizde bulunan işlenmemiş Kuruyemiş varsa sizde biraz kavurmak istiyorsanız tavada 5 ya da 6 dakika yakmadan kavurabilirsiniz. Aynı işlem fırında da yapılabilir. Üstelik daha sağlıklı olacaktır.

Gluten Nedir?

Gluten, ekmek yada hazır gıdalar işlendikten sonra birbirlerine yapılması sağlayan elastik bir maddedir. Ekmek için gluten bir nevi olmazsa olmazı denilebilir. En çok donmuş ve hazır gıdalar da bulunduğu için kişilerin bu tür ürünlerden uzak durması gerekir.

Gluten Yerine Neler Tüketilmelidir?

Gluten tüketmek de endişeli plan bireyler, aynı besin değerine sahip olan patates, mısır unu ve esmer pirinç gibi tahıllardan faydalanabilirler. Birçok alternatif olacak tahıl ürünü mevcuttur. Pirinç ya da pirinç unundan yapılan tatlılar, mısır, nohut, mercimek yenilebilir. Ayrıca tüm sebze ve meyveler de tüketilebilir. Et ve tavuk ürünleri bunlar ile yapılan çorbalar da bu gruba dahildir.

Yanıtla