-
Nasıl

Ceviz Reçeli Nasıl Yapılır?

Ceviz Reçeli
168görüntüleme

Her mevsim sofralara yakışan bir lezzet olan reçeller içerisinde belkide en özellerinden bir tanesi ceviz reçelidir. Alınması, uygun sertliğe getirmesi için bir dizi işlemlere uğraması gereken cevizin diğer reçellere oranlara işlem basamakları biraz daha fazladır. Bu nedenle ceviz reçeli nasıl yapılır? Sorusunun cevabı net olarak bilinmelidir.

Reçelin Ön İşlem Basamakları

Öncelikle ham cevizleri kabuklar çok ince kıvamda olacak hale gelinceye kadar soyunuz. Uygun boyutta bir kavanoza koyunuz ve içine cevizin üzerine çıkacak kadar içme suyunuzdan ilave ediniz. 2 gün boyunca bu suyun içinde bekletiniz. Günde en az 3 kez suyunu yenileyerek ortalama bir hafta kadar cevizin acısı geçinceye kadar suda bekletiniz. Su ile işlemi biter bitmez de tam gün boyunca kireç kaymağına yatırınız ve yeniden bekletiniz. Süre sonunda cevizleri iyice yıkayın ve hafif sertliği geçinceye kadar haşlayıp suyunu süzünüz. Soğuk suyun içine attıktan sonra kürdan gibi cisimlerle küçük delikler açarak acı kısmın yok olmasını sağlayınız.

Dut Kurusu Satın AlCeviz Reçeli Nasıl Yapılır?

Reçelin Şerbeti

Her zamanki usul ile su, şeker ve limon karışımından yararlanarak şerbet hazırlayınız. İsteğe göre karanfil de ekleyiniz. Şerbeti güneşin altında üstü kapalı olarak bir gün bekletin ve ertesi gün şerbeti tekrardan kaynatınız. Cevizleri de içine ekledikten sonra birlikte kıvam almasını sağlayınız ve soğumaya bırakınız. Kavanozlara dağıtarak hemen buzdolabına yerleştiriniz.

Yanıtla