-
NasılNedir

Muz Kurusu Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

8.12Kgörüntüleme

Aktar ve lokman hekimlerde birçok kuru meyve ve sebze vardır. Bu meyvelerden bir tanesi de muzdur. Aktarlarda bulunan kuru ürünler sağlık açısından faydalı ve vitaminli ürünlerdir. Bu ürünlerden bir kısmı ev ortamında da hazırlanmaya uygundur. Sağlığa son derece yararlı olan muz için, muz kurusu nasıl yapılır? Faydaları nelerdir? Hakkında araştırma yapıldığında, evde kolaylıkla hazırlanacağı görülmektedir.

Güneşte Veya Fırında

Muz kurusu hazırlamak için doğal ortam kullanılmak isteniyorsa muz güneşli ortamda kurutulabilir. Temiz ve tozsuz bir yere sofra bezi serilir. Kabukları soyulan muzlar, ince ince doğranır. Bezin üzerine birbirlerine değmeyecek şekilde dizilir. Muzların kuruma süresi 15 gündür. Altlarının hava alması için günlük olarak ters çevrilmeleri gerekir. Fırınlama yöntemi muzları kurutmada iyi bir yöntem olmasına rağmen, renkleri çok koyu olacaktır. Yuvarlak ve ince dilimlenen muzlar, fırın tepsisine yanyana dizilir. 70 derecelik fırında 8 saat aralıksız bekletilir. Bu süre içinde muzlar altüst edilmelidir.

Muz Kurusunun Yararları Nelerdir?

Mide ve bağırsak rahatsızlıklarına son derece faydalı olan muz kurusu, kuruma sırasında protein bakımından büyük oranda zenginleşir. Böbrek hastalıklarına ve sancılarına iyi gelir. Sütle kaynatılarak içildiğinde kuvvetli öksürük ve balgam söktürücüdür. İdrar söktürücü özelliği ile de bilinen kuru muz, beyin yapısı üzerinde de etkili ve stres gidericidir. İçeriğindeki antioksidanların damar tıkanıklığına da yararları bulunur.

Yanıtla