-
Nasıl

Jelibon Nasıl Yapılır?

Jelibon Yapımı
1.86Kgörüntüleme

Jelibon pek çok insan tarafından severek tüketilen bir şekerleme türüdür. Öyle ki bu sadece çocuklar ile de sınırlı kalmaz ve pek tabii yetişkin yaştaki insanlar da jelibona düşkün olabilirler. Ancak bu denli sevilen bir şekerlemenin nasıl yapıldığını bilen kişi sayısı da çok azdır. İlk olarak bu şekerlemenin ana maddesinin kaynağına bakmak icap edecektir. Jelibon, bitkisel kaynaklı bir şekerleme değildir. Jelibonun kaynağı tamamen hayvansaldır ve hayvanların kemiklerinde yer alan jelatin adı verilen maddeden üretilmektedir. “Jelibon nasıl yapılır?” sorusunun cevabı da işte bu kemiklerden elde edilen maddede gizlidir.

Jelatin Nasıl Açığa Çıkartılır?

Jelibon yapımında kullanılmakta olan kemikler daha ziyade sığır kemikleridir. Sığır kemikleri büyükçe kazanlarda kaynatılır. Bu sayede jelatinin açığa çıkması sağlanır. Jelatin, kaynadıktan sonra uzayabilen ve jel benzeri bir maddeden ibarettir. İşte bu madde aslında tek başına jelibonu meydana getirir. Ancak elbette bu bir şekerleme olduğundan dolayı içerisinde daha farklı maddeler de bulunmaktadır.

Jelibon Satın AlJelibon Nasıl Yapılır?

Son İşlemler Nelerdir?

Sığır kemikleri kaynatıldıktan ve içerisindeki jelatin açığa çıktıktan sonra bu jelatinin içerisine birtakım renklendirici maddeler ilave edilmektedir. Buna ek olarak jelibon içerisine şeker ve birtakım meyvelerin aromaları da dahil edilmektedir. İşte bu şekerlemeler birtakım kalıplara doldurulmak suretiyle son şekillerini almakta ve soğutulup paketlendikten sonra da tüketime sunulmaktadır. Bu jelatinin kemiklere iyi geldiği de bilinmektedir. Yani aşırı tüketimden kaçınılması durumunda aslında yararlı bir şekerleme olarak dahi jelibonun ifade edilmesi mümkün olacaktır.

Yanıtla