-
Nasıl

Antep Fıstığı Nasıl Saklanır?

Antep Fıstığı
137görüntüleme

En sevilen kuruyemiş grubu içerisinde yer alan ve besin değeri çok yüksek olan Antep fıstığı ülkemizde Gaziantep yöresinde yetiştirilir. Fiyatı bakımından da diğerlerine göre fazla olan Antep fıstığını saklama koşulları mutlaka bilinmelidir. Uygun ortamda saklanmayan Antep fıstığı kısa sürede kullanılamaz hale gelebilir. Çok uzun süre saklamak için Antep fıstığı nasıl saklanır? Sorusunu mutlaka dikkate almak gerekir.

Antep Fıstığı Saklama Koşulları

Oldukça lezzetli bir o kadar da zor yetişen Antep fıstığını saklarken dikkat edilecek hususlar; Antep fıstığını saklarken mutlaka güneş görmeyen ve nemsiz ortamlar tercih edilmelidir. Nem derecesinin yüksek olduğu yerlerde Antep fıstıkları nemlenir ve bozulur. Dalından koparılan Antep fıstığı uzun süre taze kalmaz. Bunun için fıstıkların kurutulması şarttır. Taze Antep Fıstıklarının güneşte kurutulması esastır. Kuruyan Antep Fıstığı yaklaşık olarak bir yıl kuru yerde muhafaza edilmesi şartıyla bekletilebilir. Kısacası Antep fıstığı saklarken hava koşullarına dikkat edilmesi gerekir. 0 ile 10 derece arasında olan bir yerde Antep fıstıkları güvenle saklanabilir. Ancak mutlaka bu ortamın nemsiz olması gerekir.

Antep Fıstığı Satın AlAntep Fıstığı Nasıl Saklanır?

Antep Fıstığı Bileşenleri

Birçok kişinin çok sevdiği Antep fıstığı sağlıda birçok yararı bulunan bir kuruyemiş türüdür. İçinde %20 protein, %50 oranında yağ bulunur. Taze Antep fıstığının içinde %40, Kuru Antep Fıstığında ise %4 oranında su bulunmaktadır. Oda sıcaklığında bekletildiğinde bu bileşenler açığa çıkıp kaybolmaz.

Yanıtla