-
Nasıl

Zencefil Otundan Nasıl Çay Yapılır?

Zencefil Otundan Çay
125görüntüleme

En başta sindirim sistemine bağlı olan birçok rahatsızlığa iyi geldiği bilinen zencefilin günümüzde kullanımı oldukça yaygındır. Zencefil otundan nasıl çay yapılır? Sorusunun cevabını birkaç alternatif yöntemle aşağıda belirtebiliriz. İsteğe bağlı olarak, toz veya kök zencefilden çayınızı hazırlayabilirsiniz.

Zencefil Çayı İçin Nelere İhtiyaç Vardır?

Eğer taze yani kök dediğimiz zencefili kullanacaksanız; 1 su bardağı zencefil çayı için 10-15 gram zencefil size kafi olacaktır. Taze zencefili güzelce yıkayın ve kabuğunu soyunuz. Kaynayan suyun içine ince ince dilimlediğiniz veya rendelediğiniz zencefilleri atınız. Ortalama 10 dakika kadar çayın demlenmesini bekleyiniz. Böylece zencefil otundan nasıl çay yapılır? Sorusunu cevaplamış olduk. Bu arada demleme süresini uzatırsanız çayın tadında acılaşma olabilir. Arzuya göre çayınızı tatlandırmak isterseniz 1 adet dilimlenmiş limon ya da 1 çay kaşığı kadar bal tercih edebilirsiniz.Zencefil Otundan Nasıl Çay Yapılır?

Zencefil Çayı Neye İyi Gelir?

Zencefil otundan nasıl çay yapılır? Sorusunu sorduran nedenlerin başında aslında zencefil çayının nelere iyi geldiğinin öğrenilmesidir. Zencefil çayı, bakteriyel enfeksiyonlara, bağırsak hastalıklarına, ateşe, ishale, bulantıya, kas ağrısına ve kötü kolesterole kadar birçok hastalığa iyi gelmektedir. Bunların dışında hafif depresyon ve kaygı bozukluğuna, boğaz ağrısı, öksürük gibi birden fazla rahatsızlık içinde kullanımı oldukça yaygındır. Özellikle Uzakdoğu ve başka kültürlerde de kullanımı yüzyıllar öncesine dayanmakta ve şifalı bitki çaylarının en başında yer almaktadır.

 

Yanıtla