-
NasılNedir

Limon Tuzu Nasıl Elde Edilir? Faydaları Nelerdir?

Limon Tuzu
398görüntüleme

Limon tuzu, hazır gıdaların çoğunda kullanılan, meyvelere ekşi tat veren kristal yapıya sahip bir bileşendir. Ambalajlanmış gıdaların üzerinde yazan sitrik asit limon tuzudur. Doğal yollarla veya kimyasal yollarla elde edilen limon tuzu nasıl elde edilir? faydaları nelerdir?

Limon Tuzu Nasıl Elde Edilir?

Meyvelerde doğal olarak bulunan bu madde özellikle turunçgillerden ve limondan elde ediliyor. Ancak doğal yollarla elde edilen limon tuzu maliyetleri çok yüksek rakamlara ulaşıyor. Bu nedenle kimyasal yollarla elde edilmeye başlanmıştır, pancar melasından limon tuzu üreterek daha ucuza mal edilmektedir. Pancar melasında bulunan şeker mayalanarak sitrik aside dönüşür. Dönüşmüş olan sitrik asit limon tuzudur, paketlenerek evlere kadar ulaşır. Sitrik asit, tüm bitkilerde ve canlı hücrelerde bulunur., hücrelerin çalışmasını sağlayan son derece gerekli bir bileşendir. Tüketilen gıdalar yağ ve proteine dönüştükleri sırada krebs döngüsü ile sitrik aside dönüşürler.Limon Tuzu Nasıl Elde Edilir? Faydaları Nelerdir?

Limon Tuzu Faydaları Nelerdir?

Ağız bakımı ve diş taşı oluşumunda suyla karıştırıp gargara yapabilirsiniz. Saç uçlarını onarmak için suyla kaynatıp kullanabilirsiniz. Limon tuzu doğal yapısı gereği karaciğer, böbrek ve bağırsakları temizler. Bakterilerden vücudu korur, safra kesesi ve böbreklerdeki taşları atmaya yardımcı olur. Kan basıncını dengeler ve tansiyonu düzenler. Cilt için faydalı olduğundan limon tuzu maskesini cilde uyguladığınızda lekelerden arınmış, canlı ve parlak bir cilde sahip olabilirsiniz. Zayıflama konusunda destek olabilecek limon tuzunu sabahları ılık suyla karıştırıp içebilirsiniz, bölgesel zayıflama sağlar.

Yanıtla