-
Nasıl

Çikolata Nasıl Yapılır?

Çikolata Tarifi
191görüntüleme

Hayatımızın her döneminde mutluluk hormonu salgılattığı konusunda yapılan tartışmalar devam etmesine rağmen var olmayı sürdüren çikolata olmazsa olmaz damak tatlarından biridir. Her zaman ambalajında ve dışarıdan alınması gereken bir malzeme olarak düşünülmesine karşın evde de yapılması fazlasıyla pratiktir. Bunun için çikolata nasıl yapılır? sorusunun bilinmesi ve tecrübe edilmesi yeterli olacaktır.

Çikolatanın Yapılması

Öncelikle çikolata yapabilmek için 5 yemek kaşığı kadar kakao, 110 ml su, 1 paket kadar vanilya, 50 gram tereyağı, 200 gram toz şeker, 170 gram süt tozuna sahip olmanız gereklidir. Süsleme için ise isteğe bağlı olarak ceviz veya fıstık kullanılabilmektedir. İlk olarak süt tozu ve kakaoyu bir tencere içerisine eleyerek ekleyiniz. Ayrı bir yerde ise su ve şekeri kaynatmaya başlayınız. Kaynamaya devam ederken tereyağı ve vanilyayı ekledikten sonra birbirlerine karıştıklarından emin olunca ocaktan alınız. Başka bir yerde hazırladığınız kakao ve süt tozunu karışıma dâhil ediniz ve iyice karıştırınız. Şeklini almasını istediğiniz kalıplara karışımları dağıtmaya başlayınız.

Çikolata Satın AlÇikolata Nasıl Yapılır?

Çikolataya Son halini Vermek İçin

Çikolatayı dökeceğiniz kalıbı yağlamayı unutmayınız. Son olarak ise spatula yardımı ile düzgün bir görünüme sahip olmalarını sağlayınız. Üzerine ise isteğe göre fındık veya fıstık yerleştirdikten sonra soğuması için bir zeminde bekletiniz. Ortalama 15-20 dakika donmaları için yeterli olacaktır. Kalıpları kestikten sonra servis tabağına alarak servis yapınız.

Yanıtla