-
Nasıl

Akide Şekeri Nasıl Yapılır?

Akide Şekeri
121görüntüleme

Çok uzun senelerdir sevilerek tüketilen, rengârenk ve bir o kadar lezzetli olan akide şekerleri günümüze kadar varlığını sürdürmüştür. Bayramlarda, özel günlerde ikram edilen ve oldukça sık bir şekilde tüketilen akide şekerlerinin renklerine göre tatları farklılaşır çünkü her biri için ayrı aromalar kullanılır. Osmanlı döneminde dahi bu şekerler bulunmuş ve o dönemde yaşayan insanlar tarafından da oldukça fazla tüketilmiştir. Peki, akide şekeri nasıl yapılır?

Akide Şekerinin Yapılışı Nasıldır?

Akide şekeri tadının ve güzelliğinin yanında oldukça zor bir şekilde üretilir. Çok zorlu aşamalardan geçer ve bu aşamaların sonucunda tadından hiçbir eksilme yaşanmaz. Yapılmasının başlangıcı ise şekerin sıcak su yardımıyla eritilmesi sonucuyla başlar. İyice eritilen şeker yapışkan bir hal alır. Ardından bu şeker özel olarak hazırlanmış, yuvarlak şekildeki mermerlerin üzerine şekil verilerek dökülür. Daha sonra şekerin almasını istediği tatlar şekere eklenir. Meyveler, tozlar, kuru yemiş türleri şekerin içine eklenir ve birbirleri ile harmanlanmaları sağlanır. Ortaya çıkan hamur da küçük küçük parçalar halinde kesilir ve akide şekeri oluşturulur.

Akide Şekeri Satın AlAkide Şekeri Nasıl Yapılır?

Son Zamanlarda Akide Şekeri Yapılışı

İlerleyen zamanlarda akide şekerinin yapılma şekli değişmiştir. Şuan için yapılan akide şekerleri daha kolay bir hal almıştır ve yalnızca bir kazanın içinde yapımı gerçekleştirilmeye başlamıştır. Kazan içerisinde eriyen şekere istenen aromalar eklenir ve soğuması için bekletilir. Soğuyan bu karışım belirlenen şekil üzerine kesilir ve dondurulmaya bırakılır. Donan şekerler hazır hale gelir ve tüketim için sunulur.

Yanıtla