-
Nedir

Fındık Kabuğu Çayı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Fındık Kabuğu Çayı
734görüntüleme

Fındığın insan sağlığına olan faydaları oldukça genişken, kabuğunun sırrı da aydınlatılmaya başlamıştır. Fındık kabuğu için yapılan çalışmalar sonuçlanırken, fındığın sağladığı birçok faydayı fındık kabuğu da sağlamaktadır. Fındık kalp sağlığını korurken, fındıkkabuğu da insan vücudu için eşsiz bir unsurdur. Fındık kabuğu çayı nedir? Faydaları nelerdir?

Uzmanların sürekli önerdikleri kuruyemiş gurubu olan fındık yaşam için çok gerekli iken, fındıkkabuğundan yapılan çayda o denli çok faydalıdır.

Fındık Kabuğu Çayının Yararları

Fındıkkabuğu uzun yıllardan beri kaynatılıp içilen bir besin grubudur. Fındıkkabuğunun içinde bulunan paklitakseli maddesi kansere karşı çok iyi geldiğinden dolayı kanser ilaçlarının ekten maddesinde kullanılır. Yapılan son çalışmalar gösteriyor ki fındıkkabuğu da en az fındık içi kadar yararlıdır. Fındıkkabuğu çayı ise düzenli olarak tüketildiğinde kanseri azaltır, balgam söktürücüdür, böbrek ve mesane iltihabına karşı faydalıdır, Bağırsak hastalığına çok iyi gelir. Fındıkkabuğu çayı idrar yolu enfeksiyonlarını da tedavi edici özelliği bulunur. Gribe karşı fayda sağlar. Kadınların eskiden beri gebe kalmaları için bu çayı tükettikleri bilinmektedir.

Kabuklu Fındık Satın AlFındık Kabuğu Çayı

Fındık Kabuğu Çayı Tarifi

Fındıkkabuklarınızı bol suyla iyice yıkayın. Bir litre suyun içine bir avuç kadar kabukları ilave edip 5-10 dakika kadar kaynatın. Daha sonra ocaktan alıp yine 10 dakika demlenmesi için bekleyin. Süzdüğünüz çayı bardağa alarak bal ilave edebilirsiniz.(İsteğe Bağlı). Fındık kabuğu çayını günde sadece iki fincan tüketmek uygundur.

Yanıtla