-
Nerede

İpek Pul Biber Nerede Yetişir?

378görüntüleme

Pul biber, yemeklerde baharat olarak kullanılan, yemeklere özel bir tat veren bir baharat türüdür. En makbul olanı ise İpek pul biberdir, ipek pul biber nerede yetişir? Diyen olursa Kahramanmaraş ilinde yetişir. Diğer bir deyişle Maraş biberi olarak da bilinir. Biberler konik şeklinde uçları sivri olurlar, bu yörenin iklim, toprak ve ekolojik yapılarından dolayı yetişen biberlerin kokusu, tadı ve dokusu çok farklıdır. Kendine has bir aroması ve lezzeti vardır, toz biber ya da pul biber olarak üretilir ve tüketiciye sunulur.

İpek Pul Biber Nasıl Kurutulur?

Kahramanmaraş’ın ipek pul biberi güneş altında yıkanır, parçalanarak veya parçalanmadan kurutulur. Kurutma süresi 1-3 gün arasında gerçekleşir, bazı kişiler fırınlama yöntemi ile de kurutma yapmaktadır. Firmalar özel olarak biber yetiştiriciliği yaparlar ve tamamen doğal yöntemlerle kuruturlar, ambalajlayarak tüm Türkiye’ye ve yurt dışına satışını gerçekleştirirler. Dünyaca ün salmış en meşhur pul biber çeşididir.

İpek Pul Biber Satın Al

İpek Pul Biberin Faydaları

Doğal yöntemlerle yetiştirilen ipek pul biberinin vücuda çok sayıda faydası vardır. Kalp dostudur, uykusuzluğa iyi gelir, terlemeyi artırır, vücudun çeşitli yerlerinde olan kramplara iyi gelir. Acı olmasından dolayı boğaz ağrısına ve öksürüğe iyi gelir. Sinir sistemi üzerinde etkilidir, sinirleri yatıştırıcı özelliği vardır. Antibakteriyel özelliği ile bakterilerin ölmesine zemin hazırlar, vücutta oluşan mikropları yok eder. Romatizma gibi eklem ağrılarında etkilidir, kolesterolü önler, sindirimi kolaylaştırır, C vitamini içerir, kansere karşı koruyucu etki yaratır.

Yanıtla