-
Nedir

Yaban Mersini İle Turna Yemişi Arasındaki Fark Nedir?

Yaban Mersini İle Turna Yemişi
846görüntüleme

Yaban mersini eski ve genel bir ad olmakla beraber halk arasında mavi yemiş bitkisine verilen addır. Fundagiller familyasına ait olan yaban mersini ile turna yemişi arasındaki fark nedir? Sorusunun cevabı hepsinin aynı kökenden gelmesi ve akraba olmasıdır. Çoğu zaman karıştırılan ve mavi yemiş olarak alınan meyve aslında Turna yemişidir.

Yaban Mersini Ve Turna Yemişi Arasındaki Fark Sağlığı Nasıl Etkiler

Aynı familyadan gelmiş olsalar bile sağlığa etkileri farklıdır. Turna yemişi %67 oranında şeker içerirken mavi yemiş şekeri dengeleyen özellik gösterir. Turna yemişinin hasatı yapıldıktan sonra şekerlendirilerek piyasaya sürülür ve turna yemişi meyvesi sadece kuru olarak tüketilir. Yaş meyvesi yenmez acıdır. Aktarlardan yaban mersini diye aldığınız meyve aslında çoğu zaman turna yemişidir. Şekerimi dengelesin diye yerseniz şekeriniz yükselebilir. Yaban mersini meyvesi yaş olarak tüketilir ve tatlıdır. İçeriğinde vücut için oldukça yararlı antioksidanları barındırır. Turna yemişine göre daha pahalıdır.

Blueberry (Mavi Yemiş) Satın AlYaban Mersini İle Turna Yemişi Arasındaki Fark Nedir?

Yaban Mersini Nerede Üretilir

Yaban mersininin asıl vatanı Amerika’dır. Son yıllarda ülkemizde de yaban mersini yetiştiriciliği artmıştır. Sağlık için çok yararlı olan bu meyve daha çok Karadeniz ve Eğe bölgesinde bir kaç yerde üretilmektedir. Yurtdışından getirtilip ilk defa Rize’de yetiştirilen yaban mersininin yılda 600 ton hasatı yapılmaktadır. Kilo fiyatı yaklaşık 40 Tl gibi bir rakama satılmaktadır.

Turna Yemişi (Cranberry) Satın Al

Yanıtla