-
Nedir

Yaban Mersininin Faydaları Nelerdir?

Yaban Mersininin Faydaları
471görüntüleme

Sıkça diyet listelerinde görülen yaban mersininin faydaları herkes tarafından merak edilmektedir. Yaban mersininin faydaları nelerdir? Sorusu herkesin aklında soru işaretidir. Yaban mersini düzenli olarak tüketildiğinde doğal antibiyotik özelliği ile idrar yollarını temizlemektedir. Ayrıca yaban mersini içeriğinde bulundurduğu yüksek oranda antosiyanin maddesinden dolayı görme kaybını önleyici bir özelliği vardır. Miyop, Makula dejenerasyonu, göz kuruluğu, katarakt ve benzeri enfeksiyonlara karşı savaşabilmektedir. A,B,C vitaminleri, antosiyaninler, selenyum, magnezyum, fosfor, bakır, çinko gibi önemli besinler açısından zengin olan yaban mersini beyin hücrelerini ve sinirlerini koruyucu özelliğe sahiptir ve hafıza kaybına da iyi gelmektedir. Özellikle de Alzheimer gibi giderek artan hastalıklara karşı koruyucudur. Yapılan araştırmalara göre düzenli yaban mersini tüketen bireylerin öğrenme seviyesinin de yükseldiği görülmüştür.

Kan Şekerini Düzenleyici

Tip 1 ve tip 2 diyabet, insülin direncinde düzensiz bir şekilde kan şekeri salgılanır. Bu sorundan kurtulmak için araştırmalara göre düzenli yaban mersini tüketen insanlarda tüketmeyenlere göre daha normal ve sağlıklı kan şekeri salgılandığı görülmüştür. Ve lif içeriği sebebi ile sindirim sistemini düzenler, kabızlık problemlerini ortadan kaldırır. Ayrıca içeriğindeki bakır ve fruktoz sayesinde metabolizmayı hızlandırma özelliği bulunmaktadır.

Yaban Mersini Satın AlYaban Mersininin Faydaları Nelerdir?

Doğal Anti Depresan Özelliği

Enerji metabolizmasını düzenleyici ve sakinleştirici özelliğiyle doğal anti depresan görevini görmektedir. Meyvenin rengi ne kadar koyu olursa içeriği de o kadar zengin olmaktadır.

Yanıtla