-
Nerede

Ülkemizde Hangi Bölgelerde Ceviz Yetişir?

263görüntüleme

Ceviz yapı itibari ile birçok bölgede yetişen bir üründür. Ülkemizin tüm bölgelerinde tüm iklimlere uyum sağlayan çeşidi bulunmaktadır. İklime uygun çeşit tipleri seçilmesi ve gerekli özen gösterilmesi halinde birçok yerde kolaylıkla yetişebilmektedir. Ülkemizde hangi bölgelerde ceviz yetişir? Genel olarak en çok cevizin yetiştirildiği bölge Kahramanmaraş ili olmaktadır. Kahramanmaraş ‘da yılda yaklaşık olarak en az 25- 30 ton arası ceviz toplanmaktadır.

Cevizin En Çok Kullanıldığı Alanlar

Ceviz çok fazla tüketilen ve oldukça yararlı bir besindir. Kuruyemiş olarak çok fazla tüketilen ceviz birçok alanda kullanılmaktadır. Cevizin kendisi kadar yaprakları da ilaç ve boya maddesi olarak kullanılmaktadır. Ceviz içi en fazla tatlı sektöründe kullanılmaktadır. Genel olarak birçok tatlı yapımında iç olarak ceviz içi kullanılmaktadır. Besin değeri de oldukça yüksektir ve çok fazla yararı bulunmaktadır.

Ceviz Satın AlÜlkemizde Hangi Bölgelerde Ceviz Yetişir?

Cevizin Faydaları

Ceviz çok kuvvetli bir besin kaynağıdır, doktorlar ve uzmanlar tarafından tüketilmesi önerilmektedir. Özellikle şeker hastaları ve birçok hastalık için önemli bir besin kaynağı olarak bilinmektedir. Faydaları saymakla bitmeyen ceviz için her gün 3 – 4 adet tüketilmesi önerilmektedir. Bilinen faydaları arasında diyet amacı ile kullanılmasının yanı sıra, tansiyon yüksekliğine ve şeker hastalığına iyi geldiği de bilinmektedir. Hafızayı güçlendirmekte ve kas yapısına iyi gelmektedir. Özellikle gelişim çağındaki çocukların tüketmesi önerilmektedir.

Yanıtla