-
Nerede

Kestane Nerelerde Yetişir?

220görüntüleme

Kestane kış aylarının vazgeçilmezlerinden bir tanesidir. Sokakta satılan sıcacık bir kestane içinizi ısıtırken, evinizde annenizin yaptığı sıcacık bir kestane de yüreğinizi ısıtır. İster dışarıdan pişirilmiş olarak alın isterseniz çiğ alarak evinizde pişirerek yiyin. Türkiye de kestane nerelerde yetişir? Türkiye de kestane kısıtlı bölgelerde yetiştirilebilir. Bunun başlıca sebebi kestanenin yetişebilmesi için uygun koşulların sağlanmış olması gerekir. Kestane kış geldiğinden herkesin yemek istediği bir yiyecektir. Bazen dışarıdan alınırken bazen de çiğ olarak alınıp evde hazırlanmaya çalışılır. Ancak evde yapılan kestanede en dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Bu püf noktalar uygulandığı takdirde çok lezzetli bir kestane ziyafeti çekebilirsiniz.

Kestane Ağaçları Hangi İklimde Yetişir?

Kestane ağaçlarının yetişeceği iklim ılıman koşullara sahip olmalıdır. Kestane ağacı hem nemi sever hem de güneş alan bölgeleri sever. 1000-2000 metreye kadar olan yüksekliklerde kestane ağacına rastlamak mümkündür. Türkiye için kestane yetiştirmeye en elverişli bölge Ege bölgesidir. Ülkenin büyük bir kestane ihtiyacı Ege bölgesinde yetişen kestanelerden karşılanır.Kestane Nerelerde Yetişir?

En İyi Kestaneler Hangi İllerde Yetişir?

Kestane yetiştirmek için en uygun il Aydın’dır. En verimli kestanelerde Aydın ilinde yetişirler. İlk sırada yer almasının başlıca sebebi kestane ağaçlarının oldukça kaliteli olmasındandır. Özellikle kestane ağaçları nemli ortamları sevdiği için, nemin arttığı zamanlarda kestanenin yetişmesi için oldukça elverişli koşullar oluşur. Nemin arttığı aylar kestane yetiştirmek adına en doğru zaman olacaktır.

Yanıtla