-
Sağlık

Yaban Mersini Göz Tansiyonunu Düşürür mü?

Göz Tansiyonunu Düşürmek İçin Yaban Mersini
138görüntüleme

Yaban mersini enerji metabolizmasını düzenleyici ve sakinleştirici özelliğine sahip bir antidepresandır. Peki, Yaban mersini göz tansiyonunu düşürür mü?

Göz Kaybını Önler mi?

Yaban mersini içerisinde çok miktarda antosiyani içermesi sebebiyle görme kaybını önleyici özelliğe sahiptir. Göz içi basıncı yani göz tansiyonunun yükselmesi önemli bir risk oluşturmaktadır. Göz tansiyonunun yüksek olmasına bağlı olarak kan göz retinasında bulunan hücreleri yeterince besleyememekte ve bu nedenle hücrelerin yavaş yavaş ölmesine neden olmaktadır. Yaban mersini gözde oluşan yorgunluk, glokom ( karasu ), gece körlüğü, miyopluk, katarakt, göz kamaşması ve şeker hastalığından kaynaklanan görme bozukluklarını önlemektedir.
porno seyret

İçerisinde bulunan A,B, C vitaminleri sayesinde vücudu ihtiyacı olan vitaminler, selenyum, fosfor, magnezyum, bakır ve çinko gibi önemli besin öğeleri yönünden zengin olana yaban mersini beyin hücreleri ve sinirleri koruyucu özelliğe de sahiptir. Hafızayı da güçlendiren bu bitki özellikle giderek artmakta olan Alzheimer hastalığına karşıda koruyucu özelliği bulunmaktadır. Düzenli olarak yaban mersini tüketen çocuklarını öğrenme kapasiteleri de artmaktadır.

Yaban Mersini Satın AlYaban Mersini Göz Tansiyonunu Düşürür mü?

Yaban Mersini Nasıl Tüketilmelidir

Genellikle kurutularak çay şeklinde tüketilmektedir. Kaynamış olan sıcak su yaban mersininin üzerine dökülür ve 5 dakika kadar bekletilir. 5 Dakika demlendikten sonra süzülerek içilmesi durumunda vücuda fayda sağlamaktadır. Bir günde 2 veya 3 bardağını geçmemek kaydı ile istediğiniz süre kadar yaban mersini çayını tüketebilirsiniz.

Yanıtla