-
Nedir

Karabaş Otunun Faydaları Nelerdir?

218görüntüleme

Eski çağlardan bu zamana kadar gelen karabaş otu halk arasında lavanta olarak da bilinir. Hoş kokulu olduğundan sıklıkla kullanılmaktadır. Karabaş otu en fazla Akdeniz Bölgesinde yetiştirilir. Mavi renkte olan lavanta(karabaş otu)insan sağlığına da pek çok faydası vardır. Çok eski yıllarda sinir hastalıklarının tedavisinde kullanılırdı. Karabaş otunun faydaları nelerdir?

Karabaş Otu İle Sağlığınıza Kavuşun

Birçok tedavi edici olması sebebiyle tercihler arasında ilk sıralardadır. Bu nedenden dolayı karabaş otu her evde bulunması gerekir. Sağılığa olan faydaları;

Karabaş otu cilt sağlığı için önemli bir paya sahiptir. Kozmetik ve cilt bakımı ürünlerinde de yaygın olarak kullanılır. Cilt problemi yaşayanlar karabaş otunu gönül rahatlığıyla kullanabilirler. Yanıklara karşı karabaş otu tavsiye edilir. Yanan cilt üzerine birkaç damla karabaş otu yağı dökerek rahatlatabilirsiniz. Karabaş otu saçların sağlıklı ve parlak olmasını sağlar. Kepek sorununu ortadan kaldırır.

Uyku sorunu yaşayanların bu problemini ortadan kaldırır. Yatmadan önce kıyafete veya yastığa birkaç damla dökerek kullanabilirsiniz. Herkesin hayatında var olan stres ve depresyona karşı rahatlatıcı bir özelliğe sahiptir. Özellikle ruh sağlığı için karabaş otu (lavanta) önerilir. Sindirim sorunlarına karşı karabaş otu tavsiye edilir. Karabaş otu tomurcukları kaynatılır ve süzülür. İstenilen sıcaklık ayarı sağlanır ve her gün tüketilir.

Karabaş Otu Satın AlKarabaş Otunun Faydaları Nelerdir?

Karabaş Otu Nasıl Kullanılır?

Karabaş Oyu kaynatılarak veya yağ olarak kullanılmaktadır Lavanta yağı olarak damla şeklinde kullanılır.

Yanıtla