-
Nedir

Kuşburnu Çayının Faydaları Nelerdir?

212görüntüleme

Kuşburnu çayı her derde deva ve şifalı çayların başında gelir. Özellikle kış aylarının vazgeçilmez bitki çayları arasında olan kuşburnu, gülgiller familyasındandır. Bol miktarda C vitamini bulunduran kuşburnu meyvesinin faydaları saymakla bitmez. Vücut sağlığını korumanın yanında cildi arındıran kuşburnu çayının faydaları nelerdir?

  1. Soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelir
  2. Kalp ve damar hastalıklarının önüne geçer
  3. Kansere yakalanma riskini azaltır
  4. Enfeksiyon ve hastalıklara karşı savaşçıdır
  5. Sindirim sistemine iyi gelir ve rahatlatır
  6. Tansiyonu düzenler
  7. Vücudu toksinlerden arındırarak detoks etkisi yapar
  8. Ağrı kesici etkisi vardır
  9. Kolesterolü düşürür
  10. Ödemi atarak şişkinliği önler
  11. Vücuttaki iltihabı kurutur

Kuşburnu Çayını Yaparken Dikkat

Bitki çaylarını hazırlarken vitamin değerini korumak oldukça önemlidir. Bitkiyi fazla kaynatmak, demlenmesini beklememek gibi hatalar, bitkinin besin ve vitamin değerinden yeterince faydalanmayı önlüyor. Kuşburnu meyvesi C vitamini içeriği bakımından oldukça zengindir. Bu yüzden uzun süreli kaynatma yapılmamalıdır. Isı C vitamininden faydalanmak için gerekli bir etkendir. Fakat fazla ısı C vitamininin etkisini kaybettirir. Bu yüzden kuşburnunu 3 – 5 dakikadan fazla kaynatmamak gerekiyor.

Kuşburnu Satın Al

Kuşburnu Çayı Tarifi

Vitamin deposu kuşburnu çayı için malzemeler:

  • 5- 6 adet kuşburnu bitkisi
  • 2 su bardağı içme suyu

Hazırlanışı

2 su bardağı su ocağa alıp kaynatılır. Kaynadıktan sonra kuşburnu meyveleri suya eklenir. Kuşburnu meyvelerine bıçak yardımıyla kesikler atmak, özünü daha çabuk suya bırakmasını sağlayacaktır. 3 – 5 dakikayı geçmeyecek şekilde kaynatılıp ocaktan alınır. Kapağı kapalı bir şekilde demlenmeye bırakılacak olan kuşburnu çayı mümkünse 5 dakika boyunca kapağı açılmadan dinlendirilmeli.

Yanıtla