-
Nedir

Ihlamur Çayının Faydaları Nelerdir?

157görüntüleme

Soğuk kış aylarının mucizevî bitki çaylarından biri olan ıhlamurun sağlığınız açısından birçok faydası bulunur. İçinizi ısıtmakla kalmayan ıhlamur soğuk algınlığına deva olmasının yanı sıra vücudunuzu ve zihninizi rahatlatmaya yarayan bitki çaylarından bir tanesidir. Peki, Ihlamur Çayının Faydaları Nelerdir?

Ihlamur Hakkında Bilgi

Kuzey Yarım kürenin ılıman ve tropikal kuşağında yetişen ıhlamur ağacı ebegümecigiller familyasından gelmektedir. Haziran aylarında beyaz ve sarımsı renkte çiçekler açan hoş kokulu bu bitki yüksek boylu yetişmektedir. Fazlasıyla boy atarak büyüyen ıhlamur ağacının yaprakları bolca yetişir. Sıcak ve ılıman iklimi seven ıhlamur çok çeşitli topraklara uyum sağlayabilir.

Ihlamur Satın AlIhlamur Çayının Faydaları Nelerdir?

Ihlamurun Yararları

Ihlamurun vücut sağlığı açısından bilinen birçok faydası bulunmaktadır. Vücudu toksinlerden arındırır. Bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirir. Kalp sağlığınızı korumakla kalmaz, aynı zamanda kanser riskine karşı savaşır. Ihlamur çayının en bilinen etkisi, ruh halindeki dalgalanmaları, kaygıyı ve stresi hafifleterek ruhsal ve zihinsel dinginliği sağlamasıdır. Vücudunuzda biriken toksinleri, yağı ve fazla tuzu terleme yolu ile kolayca vücudunuzda atmanıza yardımcı olur. Ihlamur bir nevi vücudunuzun detoks aracıdır. Aynı zamanda grip, boğaz ağrısı ya da öksürüğe iyi gelen ıhlamur soğuk algınlıklarının hafifletilmesinde ve iyileşmede içilen bitki çaylarının başında gelir. Bunun yanında baş ağrısı ve gerginlik gibi birtakım rahatsızlıkların dindirilmesinde de yardımcı olur. Ihlamurun içeriğinde bulunan bazı bileşikler gıdaların kolayca sindirilmesini ve uyarılmasını sağlayabilir. Aynı zamanda bu bileşikler kabızlık, şişkinlik gibi mide rahatsızlıklarını hafifletmede etkilidir. Kadınların regl dönemlerindeki ağrılarına ve rahatsızlıklarına da iyi gelen ıhlamur hormonal dengeyi sağlama konusunda oldukça etkilidir bir bitkidir. Bu gibi birçok faydası bulunan ıhlamur çayının tüketimi konusunda önemli bir husus vardır. Herhangi bir kalp rahatsızlığının bulunuyorsa ıhlamur çayı tüketmekten kaçınınız. Günde 3 bardaktan fazla ıhlamur içmemeniz gerekir, aksi halde sağlığınıza oldukça iyi gelen bu bitki çayının olumsuz bir etkide bulunmasına sebep olabilirsiniz. Özellikle hamileyseniz, kalp rahatsızlığınız varsa ya da ilaç kullanıyorsanız ıhlamur çayı içmemenizde fayda var.

Yanıtla