-
Nasıl

Cips Fıstık Nasıl Yapılır?

844görüntüleme

Dünya’da oldukça tercih edilen ve severek tüketilen aperatif atıştırmalıklardan biri olan cips fıstık diğer cipslere nazaran daha faydalıdır. Özellikle içerisinde kavrulmuş ve soyulmuş fıstığın yer alması çerez tadında cips olarak abur cubur olarak tüketilmektedir. Cips fıstığa aynı zamanda halk dilinde soslu fıstık denilmektedir. Peki, eşsiz bir aperatif olan cips fıstık nasıl yapılır?

Cips Fıstık Yapılışı

Öncelikle cips fıstığının yapımına başlamadan, tüm fıstıklar ılık bir suda bekletilerek nemlendirilir. Daha sonrasında tüm fıstıklar kırmızı kabuğundan arındırılır. Bu işlemden sonra çok temiz bir görünüme sahip olacak fıstıklar bir kapta bekletilir. Hemen ardından damak lezzetinize göre bir miktar domates salçası, tuz, bir miktar sarımsak tozu, biraz çeşni, isteğe göre bir tutam karabiber ve kırmızıbiber ile fıstıklar harmanlanır. İyice harmanlanması gerçekleşen fıstıklar, baharatlar ile iyice bütünleşsin diye tencere içerisinde bir müddet bekletilir. Baharatların özünü içine çeken fıstıklar 10 dakika kadar fırında bekletilir. Fırın içerisinde iyice suyunu ve yağını çeken fıstıklar soğumaya bırakılır.

Cips Fıstık Satın AlCips Fıstık Nasıl Yapılır?

Cips Fıstığın Yararları

Soslu fıstığın yağ oranı oldukça yüksek olmasına rağmen besin değerleri oldukça yüksek bir çerezdir. Bir miktar ihtiyaç kadar tüketilen cips fıstık açlık hissini bastırır. Öte yandan zayıflamak isteyen kişilere uzman diyetisyenler tarafından ara öğünlerde cips fıstık tüketilmesi önerilir. Öte yandan B ve E vitaminleri bakımından oldukça zengin bir gıdadır.

Yanıtla