-
Sağlık

Hamilelikte Hurma Yemek Doğumu Kolaylaştırır mı?

525görüntüleme

Hamilelik bir kadının yaşayabileceği en güzel anlardan biridir. Birçok duyguyu bir arada barındıran bir durumdur. Hamileliğin sonlanmasına yakın ise kadınların geneli normal doğum yapmak ister. Hem daha kolay toparlanabilmek için hem de çocuğun doğal yollardan anneye ulaşabilmesi için normal doğum istenir. Biraz zor olsa da kullanılan birçok teknikle kolay hale getirilir. Çoğu hamile kadının son aylarında en çok sorduğu soru ise hamilelikte hurma yemek doğumu kolaylaştırır mı? Bunun için bilim adamlarının birçok görüşü bulunur.

Doğuma Hurmanın Etkisi

Hurma İslam dininde de doğuma yardım ettiği söylenilen bir meyvedir. Birçok ayet ve hadis bulunur. Bunun yanı sıra bilim adamlarının da yaptığı birçok araştırma vardır. Son aylarında hurma yiyen anne adaylarının rahim ağzı açıklığı tüketmeyenlere göre daha fazladır. Genelde hurma tüketen annelerin %92’si suni sancıya gerek kalmadan normal doğum yapabilme imkânına sahiptir. Hurma tüketen anne adaylarının doğum süresi tüketmeyenlere göre de daha kısadır. Bilimsel açıdan da kanıtlanmış sonuçlara dayanan hurma tüketimi hamile adaylarına tavsiye edilir.

Hurma Satın Al

Hamilelikte Hurma Nasıl Tüketilir?

Doğum eyleminin başlamasına tahminen 1-2 hafta kala hurma tüketimine başlamak gerekir. Hurma normal şekilde tüketilebileceği gibi macunu da hazırlanabilir. Hurmalar ezilerek macun haline getirilir. Bu macun üzerine öğütülmüş defne tohumu da eklenir. Eğer anne adayı doğuma bir hafta kala bu macunu tüketirse doğumu ağrısız ve kolay olur.

Yanıtla