-
Nedir

Gribe Karşı Kekik Çayının Faydaları Nelerdir?

345görüntüleme

Kekik bitkisi yaş olarak tüketildiği gibi kurutulmuş olarak da tüketilmektedir. Yaş kekik daha çok Antakya bölgesinde salatası ve mezesi yapılarak tüketilir. Kuru kekik ise daha çok yemeklerde baharat olarak kullanılır. Et yemeklerine çok yakışan bir baharat olan kekik aromalı bitkilerdendir. Gribe karşı kekik çayının faydaları nelerdir? Faydaları saymakla bitmeyen kekik şifalı bitkiler arasında en çok kullanılan bitkilerden biridir.

Kekik Çayının Faydaları Nelerdir?

Grip, soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarına çok iyi gelir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. İyi bir antioksidan olan kekik hücre koruyucu özelliğe sahiptir. Sindirim sistemi hastalıklarına çok iyi gelir. Adet sancısı için içilen bir bardak kekik çayı ağrıyı azaltır. Grip gibi hastalıklarda günde 2 fincan bal eklenerek tüketilmesi çabuk iyileşmeniz için önemlidir. Düzenli olarak kekik tüketen kişilerin daha mutlu ve daha enerjik oldukları bilimsel araştırmalar ile kanıtlanmıştır. Arılar kekik bitkisini çok severler, bu yüzden bazı bölgelerde özellikle kekik balı üretimi yapılır.

Kekik Satın Alkekik-cayi

Kekik Çayı Nasıl Yapılır?

Kekik çok faydalı bir bitki olmasına rağmen fazla tüketimi zarardır. Kekik çayı yapmak için dağ kekiği kullanmanız daha aromatik bir tad almanızı sağlar. Kekik çayının kaynatmayın, kekik kaynatılırsa tadı acılaşır. Bir tatlı kaşığı kuru kekiğin üzerine kaynatılmış büyük bir fincan su koyun ve ağzını kapatın. 5 dakika demledikten sonra içine bir çay kaşığı bal koyun ve tüketin.

Yanıtla