-
Nedir

İğde Suyunun Faydaları Nelerdir?

İğde Suyu
321görüntüleme

İğde ağacı her mevsimde meyve veren ve her iklimde yetişen çok dayanıklı bir ağaçtır. Meyveleri kahverengi zeytine benzer. Ağızda unlu besin tüketmiş gibi bir his bırakır. İğde suyunun faydaları nelerdir? Özellikle iç Anadolu bölgesinde yetişen bu meyvenin sağlık için saymakla bitmeyen birçok yararı vardır.

İğdenin Faydaları Nelerdir?

A, c ve e vitamini açısından oldukça zengin olduğu için enfeksiyonları karşı iyi bir savaşçıdır. Antioksidan içeriği yüksek bir meyvedir. Sindirim sistemi hastalıklarını özellikle ishal gibi hastalıkları tedavi edici özelliğe sahiptir. Barındırdığı önemi yağ asitlerinden dolayı vücut için elzemdir. Adet kanamalarını düzenler ve adet ağrısını azaltıcı etkisi vardır. Meyvesi yenebilir veya iğde meyvesinden iğde suyu veya iğde toniği yapılarak kullanılabilir. İğde toniği cilde çok iyi gelir. Cildi güzelleştirir ve yaraları iyileştirir.

İğde Satın Alİğde Suyunun Faydaları Nelerdir?

İğde Suyu Nasıl Yapılır?

İğde meyvesini toplayın ve kurutun. Kurutulmuş bir avuç iğdeyi beş dakika kavurun ve üzerine 2 su bardağı su ekleyin. 15 dakika kaynattıktan sonra içebilirsiniz. Hazırladığınız iğde suyunu buzdolabına koyarak her gün bir bardak için. 2 saat kadar kaynatırsanız daha yoğun bir kıvam elde edebilirsiniz. Bu yoğun kıvamı iğde toniği olarak kullanmak mümkündür. Buzdolabında saklayın ve her gün cildinize sürüp on dakika bekleyin ve durulayın. İğde suyu ishale çok iyi gelir ve düzenli tüketirseniz hemen sonuç alabilirsiniz.

Yanıtla