-
Sağlık

Buğday Gevreği Zayıflatır mı?

Buğday Gevreği
256görüntüleme

Diyet yapanların en çok sorduğu sorular arasında zayıflatan yiyeceklerin hangileri olduğu gelir. Oysa ki bu gibi bir anlayış hiçbir şekilde doğru sonuçlar alınmasına yardımcı olmayacaktır. Ne de olsa dünya üzerinde zayıflatan herhangi bir yiyecek mevcut değildir. Hal böyle olunca da “Buğday gevreği zayıflatır mı?” sorusuna verilecek cevap tartışmasız “Hayır” olacaktır. Ne de olsa besinler hiçbir zaman kalori yakımını sağlamayacaktır. Ancak bu durum bazı tahılların doğru tüketildiği zaman diyete yardımcı olmayacağı manasını da taşımaz. İşte buğday gevreği de bunlardan bir tanesi olarak bilinmektedir.

Mutlak Suretle Tam Tahıllılardan Yana Tercih Kullanılmalı

İlk olarak buğday gevreğinin tam tahıllı olanlar arasından tercih edilmesinin bir zorunluluk olduğunu ifade etmede yarar vardır. Ne de olsa tam tahıllı besinlerde lif içeriği çok daha yüksek olacaktır. Lifler ise çok daha uzun süreli bir sindirimi beraberinde getirecek, bu sayede çok daha uzun süre tok kalınacaktır. Tok bir insanın yeme arzusu da haliyle son derece düşük olacaktır.

Buğday Gevreği Satın AlBuğday Gevreği Zayıflatır mı?

Ne Kadar Tüketildiğine de Önem Verilmesi Gerekir

Bir insanın buğday gevreği yemesi durumunda bunu ne kadar tükettiğine de önem vermesi gerekmektedir. Ne de olsa buğday gevreği tüketen kimseler her ne kadar bu besin ölçülü tüketildiğinde zararlı olmasa da aşırıya kaçtığında gereğinden fazla kalori alacaklardır. Unutulmamalıdır ki kalorisiz tek besin sudur, bu nedenle az ya da çok yendikten sonra her besin kalori sınırlarının dışına çıkıldığı zaman kilo aldıracaktır.

Yanıtla