-
Nedir

Kabuklu Ceviz Çeşitleri Nelerdir?

107görüntüleme

Ceviz dünyada büyük ilgi gören yemişlerin başında gelmektedir. Dolayısı ile dünyanın birçok ülkesi ceviz üretimi yapmaktadır. Dünya üzerinde her yerde aynı iklim özellikleri görülmediği için de farklı yerlerde farklı ceviz türleri yetiştirilerek üründeki verim arttırılmaktadır. Peki kabuklu ceviz çeşitleri nelerdir?

Ceviz Nereye Dikilir?

Bir bölgede ceviz yetiştiriciliği yapılabilmesi ve bu işten yüksek verim alınabilmesi için rakıma ve iklime uygun ceviz türünün tercih edilmesi gerekir. Farklı iklim bölgelerinde ve rakımda yetişen cevizler özelliklerini taşımayan noktalara dikildiğinde yüksek verim vermez. Dünya üzerinde onlarca ceviz çeşidi bulunmaktadır. Bu cevizlerin bir kısmı meyve verecek olan türleri bir kısmı da cevizin verimini arttıracak tozlayıcı ağaç görevini yerine getirmektedir.

Kabuklu Ceviz Satın Al

Kabuklu Ceviz Çeşitleri Nelerdir?

Ceviz Türleri Nelerdir?

Dünyada en popüler olan ceviz türleri arasında Amerikan Chander ceviz türü gelmektedir. Bu türü fernor, franguette, pedro ve fernette gibi türler takip eder. Bu türler arasında fernor ve franguette ceviz türleri tozlayıcı cevizler olarak bilinip bütün cevizler ile tozlanabilir. Ülkemizde üretilen ceviz türleri arasında ise kaplan 86, Yalova 1- 2 – 3 ve 4, kaman 1, bayrak, şebin, bilecik, yavuz, gültekin 1 ve şen 1 gibi türler bulunmaktadır. Ülkemizdeki yerli ceviz çeşitleri de Yalova 1 cevizi ile tozlanmaktadır. Bu cevizlerden yüksek kalitede ürün alabilmek için ceviz türünün dikileceği alanın özellikleri ile uyum sağlaması gerekir.

Yanıtla