-
Nedir

Çiğ Fındığın Faydaları Nelerdir?

161görüntüleme

Fındığın insan sağlığı üzerinde sayısız faydası bulunmaktadır. Reklamlarda, sosyal medyada ve birçok yerde günde bir avuç fındık sloganı dilden dile dolaşmaktadır. Düzenli tüketilmesi gereken bir kuruyemiş grubu olan fındık tepeden tırnağa şifa deposu olarak söylene bilinir. Kabuklu fındığın içerisinden çıkan ve kavrulmayan fındığa çiğ fındık adı verilir. Çiğ fındığın faydaları nelerdir?

Fındık İle Gelen Sağlık

Çiğ fındığın insan çok faydalı olduğu yapılan araştırmalar sonucunda açıklanmıştır. Kavrulan fındık yerine uzmanlar her zaman çiğ fındık tavsiye ederler. İçeriğindeki bileşenler tamamen doğal kalması sebebiyle çiğ fındığı gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Çiğ fındık tamamen kabuğundan ayrıldıktan sonra tüketilmelidir. Herhangi bir işleme tabi tutulmaması gerekir. Sağlık için iksir adı da verilebilecek fındığın yararları saymakla bitmez. Ancak çiğ fındığın bilinmesi gereken faydaları oldukça önemlidir.

Kavrulmamış Fındık Satın AlÇiğ Fındığın Faydaları Nelerdir?

Çiğ Fındığın Yararları

Şifa deposu sayılabilecek fındığın yararları;

  • Diyabet riskini ortadan kaldırır. Günde bir avuç çiğ fındık yenildiğinde şeker hastalığı sizden çok uzakta kalır.
  • İçeriğinde çok miktarda lif barındırması üzerine sindirim sistemini korur ve kabızlığa çok iyi gelir.
  • Vücudun bağışıklığını arttırır. Hastalıklara karşı koruyucu özelliği vardır. Anemi riskini azaltır.
  • B6 vitamin bakımından zengin olduğu için sinir sistemini ayakta tutar.
  • Çiğ fındık beyin sistemini korur. Zihinsel ve psikolojik rahatsızlıklarının önüne geçer. Kişinin kendini daha iyi hissetmesine neden olur.
  • Çiğ fındık erken yaşlanmayı önler. Sağlıklı bir bünye için gerekli olan vitamin ve mineralleri fındıktan alınır. E vitamini sayesinde cildin daha genç ve pürüzsüz görünmesini sağlar.
  • Kansere karşı savaşçı niteliğindedir. Vücutta oluşan kötü huylu hücreleri yok ederek kansere karşı tam koruma sağlar.
  • Çiğ fındık magnezyum deposu olduğu için kasları güçlendirir. Kas yorgunluğu ve spazmı gibi sorunlarla karşılaşmazsınız.

Yanıtla