-
Sağlık

Diyette Hangi Kuruyemişler Yenmeli?

248görüntüleme

Kuruyemişler insan hayatında oldukça öneme sahip olan besinlerdir. Birçok çeşidi bulunan kuruyemişler tatlı da tuzlu da olabilir. Ancak genelde şeker oranı düşük yemişlerdir. Bazı kuruyemişlerin kalorisi yüksekken bazılarının düşüktür. Yüksek kalorilere sahip olabilmeleri nedeniyle kilo kontrolü sağlamak isteyen kişiler diyette hangi kuruyemişler yenmeli? Gibi sorular sorabiliyor.

Diyette Kuruyemiş Tüketirken Porsiyonlara Dikkat Edilmelidir

Aslında birçok kuruyemiş diyette tüketmek için uygun olabiliyor. Elbette en önemlisi kuruyemişi tüketirken porsiyonlara dikkat etmektir. Ortalama bir porsiyonda tüketilmelidir kesinlikle aşırıya kaçılmamalıdır. Eğer porsiyonlar aşılırsa hem kilo kontrolü sağlanamaz hem de alerjik reaksiyonlar ortaya çıkabilir. Bu nedenle mutlaka kuruyemiş porsiyonlarına dikkat edilmelidir. Çoğu zaman da tüketilecek porsiyon 1 avuç şekline adlandırılabilir. Aşırıya kaçılmamalıdır.

Diyet İçin Satın Al

Diyette Tüketmesi Uygun Olan Kuruyemişler

Diyette tüketmek için en uygun olan kuruyemişlerden biri bademdir. Badem protein deposu bir kuruyemiştir. Bu nedenle de çiğ badem tüketilmelidir. Ancak kavrulmuş ve tuzlu olması uygun bir durum değildir. Bir avuç ceviz tüketilebilir. Ama ceviz yağlı bir yemiştir, porsiyonuna mutlaka önem verilmelidir. Bir diğer uygun kuruyemiş ise yer fıstığıdır. Yer fıstığı ezme şeklinde de tüketilebilir. Ancak tuzsuz ve kavrulmamış olması gerekir. Fındık, kaju fıstığı, Antep fıstığı gibi yemişlerde tüketilebilir. Diyette tüketilen kuruyemişler genelde ara öğün niteliğindedir. Hem açlığı bastırır hem de vücuda yararı bulunur. Sindirim sistemini de düzene sokar.

Yanıtla