-
Nasıl

Badem Nasıl Soyulur?

401görüntüleme

Badem genellikle pastalarda, kurabiyelerde aroma vermesi için kullanılıyor. Sade yemek için değil kadınların güzellikleri içinde oldukça önemli bir yemiştir. Badem bu durumlarda kabuğuyla kullanılamıyor. Kabuğundan ayrılıp bademin içinin kullanılması gerekiyor. Ezildiğinde ya da yiyeceklerin içine atıldığında kabuklu olması yiyenleri rahatsız edebilir. Peki, Badem Nasıl Soyulur?

Badem Kabuğu Soymak İçin Haşlama Yönteminin Kullanılması

Badem kabuğu soymak için yapılacak ilk iş bademlerinizi haşlamak olacaktır. Bir kaba az miktarda suyu koyun. İçerisine bademlerinizi atın ve kaynatın. Yaklaşık bir dakika boyunca haşlandıktan sonra ocağın altını kapatın. Daha sonra bademli suyu soğumaya bırakın. Bademler biraz soğuduktan sonra onları sıcak sudan soğuk suya alın. Bastırarak bademi kabuğundan kolayca ayırabiliyorsunuz. Yemeklere katmak için kavrulmamış badem tercih edin. Daha sonra kabuğunu soyarak kullanmaya özen göstermeniz yemeğinizi daha lezzetli yapacaktır.

Kavrulmamış Badem Satın Al

Badem Kabuğu Soymak İçin Süt Kullanmak

Badem soymak isteyen ve badem nasıl soyulur? Diyenler için ikinci yöntem süt yöntemidir. Badem soyma işlemlerinden bir diğeri de bademi süte koymaktır. Sütü biraz ısıttıktan sonra içerisine bademlerinizi atın ve bir müddet bekleyin. Bademler yumuşadıktan sonra bademleri alın ve soyun. Sütü ısıtmak şart değildir doğrudan bademleri sütün içerisine de atabilirsiniz. İşiniz acele ise su kaynatmakla uğraşmak yerine tercih edilebilir. Yumuşayan bademler artık hem yemekler için dekoratif olarak, iç malzemesi olarak ya da güzellik malzemesi olarak kullanılabilir.

Yanıtla