-
Nedir

Anne Sütünü Artıran Kuru Meyveler Nelerdir?

335görüntüleme

Bir anne adayının merak ettiği sorulardan biri olan, anne sütünü artıran kurumeyveler nelerdir? Sorusunun cevabı bu konu içerisinde. Hamile olan kadınların en çok düşündükleri sorunlardan biri sütünün bebeğe yetecek mi endişesidir. Bazı doğal besinler alarak anne sütünün miktarını artırabilmek mümkündür.

Anne Sütünü Artıran Kuru Meyveler ve Besinler Nelerdir?

Aklınıza gelebilecek bütün kurutulmuş meyveler anne adayının sütünü artırmada yardımcı olmaktadır. Bu meyvelerin başında ise, kuru üzüm, kuru incir, gerçek hurma gelmektedir. Fakat bu meyvelerde şeker oranı oldukça yüksek olduğu için abartısız şekilde tüketilmelidir. Günde en fazla 3 adet kuru meyve tüketimi yeterlidir. Kuru üzümde ise günde yarım avuç yeterli olacaktır. Kuru meyvelerin içerisinde bolca magnezyum ve kalsiyum bulunduğu için süt üretimi hızlı bir şekilde artacaktır.

Kuru Meyve Satın Al

Anne Sütünü Artıran Diğer Besinler ve Gıdalar Nelerdir?

Rezene çayı, anne adayları ve anneler için önemli bir çay türüdür. Günde 1 çay bardağı tüketilmesi gerekmektedir. Her sabah kahvaltıda mutlaka 1 adet haşlanmış yumurta tüketilmelidir. Emziren anneler gün içerisinde en az 10 bardak su içmelidir. Su tüketimine önem vermek önemli etkinliklerden biridir. Gün içerisinde 3-4 tane ceviz veya 10-15 tane fındık tüketilmesi süt üretimi için gereklidir. Yemeklerinizde soğan ve sarımsak tüketimine önem gösterin. Gün içerisinde en az 1 bardak süt veya ayran içebilirsiniz.

Yanıtla