-
Nedir

Teff Tohumlu Çay Nedir?

Teff Tohumlu Çay
70görüntüleme

Diyet yapanları en çok tercih ettiği çaylardan birisidir. Peki Teff tohumlu çay nedir? Zayıflama amaçlı kullanılmakta olan bu çay besin değeri bakımından oldukça yüksek bir tohumdur. Teff dünyadaki en besleyici alternatif tahıllardan birisidir. Lif, Kalsiyum, protein ve antioksidanlar içermektedir. Büyük bir enerji kaynağı olup kemik sağlığını koruyarak kilo vermeye yardımcı olabilecek şekilde uzun süreli doygunluk sağlamaktadır.

Teff Çayı Ne İşe Yaramaktadır

Bu çayın içerisinde 20 adet bitki yer almaktadır. Teff çayı zayıflamaya yardımcı olmanın yanı sıra vücutta bulunan toksinlerin atılmasına yardımcı olmaktadır. İçerisinde bulunan ödem atıcı bitkiler sayesinde vücudumuzda bulunan toksinlerin atılmasın sağlamaktadır.Teff Tohumlu Çay Nedir?

Teef Çayının Faydaları

Teef tohumu ve çayının bir çok faydası bulunmaktadır. Bunlardan bazıları;

1) Ödem Atmaya Yardımcı Olması: Vücudumuzda bulanan ödem ve fazla yağların dışarıya sağlıklı bir şekilde atılmasına yardımcı olur.

2) Protein Kaynağı: Çoğu tahılın içerisinde protein bulunmaktadır. Fakat sağlık bir diyet için kullanılacak olan tahıllarda yeteri kadar protein yer almamaktadır.

3) Kemik Sağlığını Destekler: Süt ve süt ürünlerini az tüketiyorsanız iyi bir kalsiyum kaynağı olarak teff kullanılabilir. Teff içerisinde bulunan kalsiyum miktarı sütte bulunan kalsiyumla aynı değere yakındır.

4) Bağırsakların Hareketlerini Hızlandırır: Teff’in küçük olan taneleri aslında içerisinde bulunan posa değeri ile birçok tahıla meydan okumaktadır. 100 gramında 8 gram posa barındıran Teff bağırsak hareketlerini düzenleyerek sindirim sistemimizin daha rahat çalışmasını sağlamaktadır.

Yanıtla