-
Nedir

Anason Nedir? Faydaları Nelerdir?

Anason Nedir?
131görüntüleme

Anason, ana vatanı Asya olan bir bitkidir. Maydonozgiller ailesine aittir, boyu yarım metreyi bulur, yaprakları böbrek şekline benzer ya da yuvarlaktır. Küçük meyveleri vardır, çiçekleri ise beyaz renktedir. Anason adını alan meyvesinin “anethol” maddesi vardır, yakıcı ve kokulu bir lezzete sahiptir. Meyvelerin olgunlaşması ve toplanması Temmuz – Ağustos aylarına denk gelir. Peki, anason nedir? Faydaları nelerdir? Hangi hastalıklara iyi gelir?

Anasonun Faydaları Nelerdir?

Anasonun en önemli özelliği sindirime olan faydasıdır, gaz söktürücüdür, mideyi güçlendirir ve rahatlatır. Sindirim sistemini yatıştırır ve sindirimi kolaylaştırır. Öksürüğe iyi gelir, yatıştırır, hıçkırığı keser. Yemeklere karşı tiksinti hissine iyi gelir ve iştah açar. Uykusuzluk çekenler için birebirdir, çayını demleyip içtiğinizde uykuyu getirir Bebeklerde ve çocuklarda kullanılabilir, bebeklerin gaz sancılarını gidermede çok işe yarar, öksürüklerinde ise anason çayı çok etkilidir. Kokusu ve tadı hoş olmayan çeşitli bitki çaylarında aroma vermesi için anason ilavesi yapabilirsiniz. Anne sütünü artırması nedeniyle emziren annelerin içmesi oldukça faydalıdır, sütlerinin arttığını gözlemleyebilirler. İdrar sökücüdür, kusma ve ishale iyi gelir, sinirleri yatıştırıcı özelliği ile psikolojik faydaları vardır. Şiddetli migren ağrılarını gidermeye yardımcı olur, beyni dinlendirir. Nefes darlığı, astım ve bronşite iyi gelir.Anason Nedir? Faydaları Nelerdir?

Anason Nasıl Saklanır?

Bitkinin tohumları dövülerek ayrılır, ağzı sıkı kapalı kaplarda ve ışık görmeyen, kuru, serin bir yerde saklanmalıdır. Öğüterek saklamak isterseniz kokusunu kaybedeceği için çok uzun süre saklayamazsınız.

Yanıtla