-
Nedir

Keten Tohumu Nedir? Faydaları Nelerdir?

370görüntüleme

Akdeniz ikliminde hakim olarak yetişen keten tohumu bitkisi sağlık açısından birçok fayda içeriyor. Özellikle sağlıklı bir şekilde kilo verme ve sindirim sistemini düzenleme anlamında fayda sağlayan keten tohumu son zamanların en çok merak edilen bitkileri arasında yer alıyor. Peki keten tohumu nedir? faydaları nelerdir?

Keten Tohumu Nedir?

Ilıman bölgelerde özellikle Akdeniz iklim kuşağında yetişme imkanı bulan keten tohum bitkisi, keten bitkisinden elde edilen gıda ve lif açısından zengin bir mahsuldür. 50 ila 100 ml boyutlarında yetişen keten tohumu bitkisi, mavi çiçek içerisinde 2 ya da 3 adet susam şeklindeki tanelerden oluşur. Omega 3 bakımından zengin olan keten tohumları, bol miktarda B12 vitamini barındıran bitkisel kaynaklardır. Tohum şeklinde ya da öğütülmüş olarak yağ şeklinde tüketilebilen keten tohumu, özellikle vejetaryen beslenenlerin veya kilo verme konusunda çaba gösteren kişilerin beslenme alışkanlıklarında ilk sıralarda yer alır. Alfa linolenik asit, omega 3 ve 6 açısından zengin olan keten tohumu birçok fayda içermektedir.Keten Tohumu Nedir? Faydaları Nelerdir?

Keten Tohumunun Faydaları Nelerdir?

Diyetsel yağlar açısından oldukça yararlı olan keten tohumu yağı, yüksek lifli yapısıyla sindirim sistemini düzenleyerek, kilo veriminde ve kas kütlesinin artış göstermesinde son derece etkilidir. Aynı zamanda doğal bir tesire sahip olan keten tohumu meme kanseri, mesane kanseri gibi bazı kanser tiplerinin önlenmesinde önemli bir etkiye sahiptir.

Yanıtla