-
Nedir

Cennet Hurmasının Kurusunun Faydaları Nelerdir?

Cennet Hurması
164görüntüleme

Trabzon hurması veya cennet elması olarak da bilinen cennet hurması kış mevsiminin lezzetli meyvelerinden biridir. Cennet hurması kurutularak daha uzun süre saklanması sağlanabilir. Sevilen ve tercih edilen bir meyve olan cennet hurmasının kurusunun faydaları nelerdir? Kurutulduğu zaman içinde faydaları kaybetmeyip kendinde barındıran cennet hurması ile ilgili merak edilenler.

Cennet Hurmasının Kurutulma Sebepleri

Cennet hurması kurutulduğunda bir sene boyunca muhafaza edilebilir. Kurutmak için henüz olgunlaşmamış, sert, yeşile yakın sarı renklerdeki cennet hurmaları tercih edilmelidir. Bu cennet hurmaları taze halde yenmez ancak kurutulduğu zaman olgun cennet hurması ile aynı lezzette olurlar. Cennet hurmasını uzun süre saklamanın ve her mevsimde tüketmenin metodu kurutmaktır.Cennet Hurmasının Kurusunun Faydaları Nelerdir?

Kurutulmuş Cennet Hurmasının Faydaları

Kurutulmuş cennet hurması bolca protein, karbonhidrat, lif, fosfor, kalsiyum ve demir içermektedir. Bununla birlikte sodyum, magnezyum, potasyum, A vitamini, B1 vitamini, B2 vitamini, B3 vitamini ve C vitamini açısından da zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendiren bir etkisi vardır. Kalp ve damar hastalıklarına iyi gelir. Kanser riskini azaltır. Bağırsak hastalıklarına ve sindirim sistemi hastalıklarına iyi gelir. Mideyi güçlendirir ve mide rahatsızlıklarının meydana gelmesini önler. Kabızlık sorununa çözüm olur. Bağırsakların düzgün çalışmasını sağlar ve bağırsak enfeksiyonu gibi hastalıkların iyileşmesine yardımcı olur. Cilt için oldukça faydalıdır, daha canlı ve parlak bir cilt olarak görünmesini sağlar.

Yanıtla