-
Nasıl

Kayısı Hoşafı Nasıl Yapılır?

411görüntüleme

Bahçeye, balkona kurulan sofralarının en sevilen içeceğidir, serin yaz akşamlarında içilebilecek ev yapımı bir içecektir. Kayısının faydaları saymakla bitmez, İri ve zedesiz kayısılar ister bütün olarak ister 2 ye bölünerek bırakılır. Şekerler eriyene kazar güzelce karıştırılır. Şerbet karışımı için kayısılar kısık ateş üzerinde pişirilir. Karanfil ve çubuk tarçının muhteşem aromasını kattığı kayısı kompostosu, her yaştan insanın severek içtiği bir içecek olmuştur. Soğuk şekilde tüketilir. Peki, Kayısı Hoşafı Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 500 gram kadar kuru kayısı
  • 1,5 su bardağı kadar toz şeker
  • 6 su bardağı kadar su
  • 2 adet karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın

Püf Noktası Nedir?

Kuru meyvenin dağılmaması için kısık ateşte pişirin.

Kayısı Kurusu Satın Al

Pişirme Önerisi Nedir?

Gün kurusu kayısıları kullanarak da hazırlayabilirsiniz. Vanilya özü ve file badem ile tat katabilirsiniz.Toz şekerini şekerli seviyorsanız arttırabilir, sağlık açısından hassasiyetiniz varsa düşürebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Kuru kayısıları bol su ile yıkayın, isteğe bağlı ikiye bölün veya tüm olarak bir kaba alın. Su ve toz şekeri de derin bir tencereye aldıktan sonra, tel çırpıcısı ile şeker tanelerini eritene kadar karıştırın. Çubuk tarçın ve karanfili ekleyin, kısık ateşe bırakın. Kaynayan şerbete kuru kayısıları. Bütün veya bölünmüş ilave edin Su ve toz şekeri derin bir tencereye alın. Çırpıcı ile şeker taneleri yok olana kadar karıştırın. Karanfil ve çubuk tarçını tencereye bırakın, ateşin altını kısın kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayan şerbete kuru kayısıları atın 10-15 dakika daha pişirin, karanfilleri ve çubuk tarçını çıkarın, Oda sıcaklığında alınan kompostoyu buzdolabında soğutun. Ve servis edin

Yanıtla