-
Nasıl

Fıstık Ezmesi Tarifi Nasıl Yapılır?

Fıstık Ezmesi Tarifi
154görüntüleme

Sizlere bu yazımızda fıstık ezmesi tarifi nasıl yapılır onu anlatacağız. Kahvaltıların en proteinli yiyeceği de diyebiliriz. Öncelikle ekmeğe sürülüp yenen fıstık ezmesinin malzemeleri:

  • 1 paket soyulmuş yer fıstığı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı
  • 2 yemek kaşığı bal veya şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Fıstık Ezmesi Nasıl Yapılır?

Kabuğu soyulmuş olan fıstıklar 350 derecelik fırına katılık 10 dakika boyunca ısıtılmalıdır. Fıstıkların yağının daha iyi çıkabilmesi için ısıtmak şarttır. Fırından çıkarılan fıstıklar azar azar robotta çekilerek ezilir. Robotta iken zeytinyağı, bal ve tuz ilave edilmelidir. Bütün malzemeler robotta iken tam karışana kadar çekilmelidir. Fıstık ezmesinin kıvamını ise bütün malzemeler ezildikten sonra anlamak mümkündür. İlk başlarda fıstık ezmesi kuru gelmiş olabilir. Tekrar robottan geçirip iyice sıvı hale gelmesi sağlanmalıdır ve biraz daha zeytinyağı eklenmelidir. Bütün bu işlemlerden başarılı bir şekilde geçen malzemeler fıstık ezmesinin yapıldığını haber vermektedir.

Fıstık ezmesi yapıldıktan sonra kapalı bir saklama kabına katılıp buzdolabında muhafaza edilmelidir. 2 aya kadar buzdolabında durmasında bir sakınca yoktur.

Fıstık Ezmesi Satın AlFıstık Ezmesi Tarifi Nasıl Yapılır?

Fıstık Ezmesinin Faydaları Nelerdir?

Protein açısından zengin besin maddesi içermektedir. Doyurucu etkisi vardır. Kalp hastalıklarını azaltmaktadır. Kadınlardaki kolon kanseri riskini de azaltmaktadır. Hafızayı güçlendirici etkiye sahiptir. Bağırsakların sağlığı için de oldukça faydalı bir besin kaynağı olmaktadır. Vücuttaki kilo kontrolünde de destekleyici niteliktedir.

Yanıtla