-
Nasıl

Eskişehir’in Meşhur Met Helvası Nasıl Yapılır?

Eskişehir Met Helvası
245görüntüleme

Eskişehir’in yöresel tatlarından biri olan met helvası bir çok kişi tarafından çok fazla beğenilmektedir. Yapımı oldukça kolaydır ve içerisinde çok fazla malzeme yoktur. Tadı oldukça güzel olan bir tatlı olduğu için şehir dışından çok fazla sipariş edilmektedir. Peki Eskişehir’in meşhur met helvası nasıl yapılır?

Öncelikle 1 kilogram şeker 2 bardak su ile kaynamaya bırakılır ve üzerine biraz limon sıkılır. Şeker hafif kırmızıya döndüğü zaman bu şekerli sudan 1 kaşık kadar alınarak soğuk su içerisine dökülür. Bu şekilde helvanın ağdası hazırlanmış olur. Ardından 250 gram sana hamurişi ile karıştırılarak kaynamaya bırakılır daha sonra soğutulur.

Met Helvasına Nasıl Şekil Verilir?

Met helvası piştikten sonra tepsiye dökülerek soğutulur. Soğuduktan sonra Tencerede un tereyağı ile kavrulur ve bu tepsideki soğumuş met helvası kavrulmuş unun içerisine boşaltılır. Un ile kavrulduktan sonra tekrar çıkartılır ve şekil verme işlemine geçilir. Burada birkaç kişinin yardımı ile yuvarlak bir şekil verilir ve tekrar katlanır. Bu işlem met helvası tel tel olana kadar yapılır. Soğuduktan sonra en son şekli verilir ve yenmeye hazır hale gelir.

Met Helva Satın AlEskişehir'in Meşhur Met Helvası Nasıl Yapılır?

Pişmaniye ile Tadı Aynı mıdır?

Tadı pişmaniyeye benzer fakat aynı değildir. Pişmaniyenin daha yumuşak bir yapısı varken met helvası biraz daha serttir. Yapımlarında kullanılan malzemelerin çoğu aynıdır fakat yapılış şekli açısından farklılar oluşmaktadır.

Yanıtla