-
Nasıl

Chia Tohumu Zayıflatır Mı?

515görüntüleme

Çoğu sağlık uzmanı, chia tohumlarının kilo vermeye yardımcı olabileceğine inanıyor. İçerdiği lifler, büyük miktarda su emer ve midede dolgunlaşır ve daha sonra gıda emilimini yavaşlatır. Benzer şekilde çalışan ve bunun kilo kaybına yol açabileceğini gösteren glikomannan (lif çeşidi) üzerine birkaç çalışma yapılmıştır. Sonuçlara göre, chia tohumlarındaki protein, iştah ve yiyecek alımını azaltmaya yardımcı olabilir.

“Yüksek Lif ve Protein İçerdiğinden Dolayı Chia Tohumları Kilo Vermenize Yardımcı Olabilir.”

Ne yazık ki, kilo kaybı üzerine chia tohumlarının etkileri incelendiğinde, sonuçlar oldukça hayal kırıklığı yaratıyordu.

Chia Tohumu İle Meyve Salatası
Chia Tohumu İle Meyve Salatası

Bir çalışmada, chia tohumlarının iştahı azaltabileceği gösterilmesine rağmen, kilo kaybı üzerinde anlamlı bir etkisi yoktu.

Fazla kilolu 90 kişiyle yapılan bir çalışmada, 12 hafta boyunca günde 50 gram chia tohumu tükettirildi. Sonuç, kilo kaybı veya sağlık göstergeleri üzerinde hiçbir etki gözlemlenmedi.

62 haftalık bir başka çalışmada, chia tohumlarının vücut ağırlığı üzerinde herhangi bir etkisi olmadı ancak kandaki Omega-3 miktarını artırdı.

Her ne kadar sadece diyet için Chia tohumlarını tüketsenizde,  onlar zaten vücudunuza yararlı bir ek gıda olarak tüketilmesi gerekmektedir.

Diyet sadece günlük hayatınıza sadece bir gıdayı ekleme veya çıkarma ile olması çokta mümkün değildir. Diyet için tükettiğiniz ek gıdanın yanı sıra uyku ve egzersiz gibi diğer yaşamsal aktivitelere dikkat etmenizde önemlidir.

“Chia tohumları, protein ve lif bakımından zengin olup her ikisinin de kilo vermeye yardımcı olduğu çalışmalar sonucunda görülmüştür. ”

Chia Tohumlu Puding
Chia Tohumlu Puding

Diyetinizi Chia Tohumları İle Eğlenceli Hale Getilerebilirsiniz.

Chia tohumları diyet listenizin başını çekeceğinden kesinlikle emin olabilirsiniz. Doktorunuz ile vücut ve kan değerlerinize göre  günlük chia tonumu kullanım miktarını belirleyiniz.

Kullanırken chia tohumlarını öğütmeniz gerekmez; isteğinize bağlı olarak doğal hali ile tüketebilirsiniz.

Çiğ olarak, püresini yapabilirsiniz, pudinge eklenerek veya fırında pişmiş ürünlere ekleyebilirsiniz.

Ayrıca tahıl, yoğurt, sebze veya pirinç yemekleri üzerine serpebilirsiniz.

Su ve yağ emme kabiliyeti nedeniyle sosları koyulaştırmak için kullanılabilir.

 

 

 

Yanıtla