-
Nedir

Antep Fıstığı İle Siirt Fıstığı Arasındaki Fark Nedir?

Siirt Fıstığı
508görüntüleme

Türkiye önemli bir fıstık üreticisidir. Özellikle Gaziantep ve Siirt bu alanda ön plana çıkmaktadır. Hatta bu iki şehirde insanların temel geçim kaynağı fıstık üretimidir. Ancak bu iki şehirde üretilen fıstık birbirinden farklıdır. Peki, Antep fıstığı ile Siirt fıstığı arasındaki fark nedir?

Fıstıklar Arasındaki Farklar

Türkiye’de fıstık denildiğinde akla ilk olarak Antep fıstığı gelir. Çünkü Antep fıstığının reklamı çok iyi yapılırken Siirt fıstığının tanıtımı ve reklamı gerektiği kadar iyi yapılmamıştır. Dolayısı ile insanlar fıstık denildiğinde hemen Antep fıstığına yönelmektedir. Ancak Siirt fıstığı da oldukça kalitelidir. Bu iki fıstık arasındaki en önemli fark Siirt fıstığının Antep fıstığına göre daha iri ve olgun olmasıdır. Antep fıstığı ise Siirt fıstığına göre daha ufak ve silindir şekline daha yakındır. Ayrıca Antep fıstığının rengi Siirt fıstığına göre biraz daha koyudur.

Siirt Fıstığı Satın AlAntep Fıstığı İle Siirt Fıstığı Arasındaki Fark Nedir?

İçerisindeki Besin Kaynaklarına Göre Farklar

Siirt fıstığının içerisinde Antep fıstığına göre daha düşük oranda yağ bulunmaktadır. Fıstığın yağsız olması insan vücudu için oldukça önemlidir. Ayrıca Siirt fıstığının içerisinde bulunan demir, kalsiyum, fosfar ve potasyum oranları Antep fıstığına göre daha fazladır. Dolayısı ile Siirt fıstığı insan sağlığı için daha çok tercih edilmektedir. Ancak Siirt fıstığının aşırı tüketilmesi de insan sağlığı için olumsuz sonuçlar doğurmaktadır. Siirt fıstığı ile Antep fıstığı arasındaki bir başka fark ise yağ oranının farklı olmasından dolayı Siirt fıstığının kolesterole iyi gelmesidir.

Antep Fıstığı Satın Al

Yanıtla