-
Nedir

Lifli Kuru Meyveler Nelerdir?

Lifli Kuru Meyve
297görüntüleme

Sağlıklı yaşam ve sağlıklı bir beslenme düzeninin ne kadar önemli olduğu artık çoğu kişi tarafından bilinmektedir. Beslenme programında yer alan ya da almayan besinler de bu kurala göre seçilmelidir. Lifli gıdalar ise son dönemlerde adından sıkça bahsettiren ve vücut için tartışmasız önemli olan besin öğeleridir. Çoğu insanın kafasında yer alan lifli gıdalar ve lifli kuru meyveler nelerdir? Sorusunu bu yazıda edindiğiniz bilgiler sayesinde cevaplamış olacaksınız.

Lif Nedir ve Neden Önemlidir?

Lif, bir kişinin yediği yiyeceklerin bağırsaklar tarafından enzimlendiğinde ve sindirildiğinde dışta kalan kısımdır. Yani aslında lifler sindirilmez. Sindirilemeyecek olması çoğu insanın gözünü korkutur ve yanlış bir şeymiş gibi gelir fakat bu doğru değildir. Bir insanın günlük olarak yaklaşık 14 gram lifli gıdalardan herhangi birini tüketip, bu ihtiyacı karşılaması gerekir. Düzenli olarak lifli gıdalar tüketmek, kalp ve damar sağlığı için son derece önemlidir. Bunun yanında kişinin daha uzun ve sağlıklı bir hayat geçirmesine yardımcı olur. Organlar arasında oluşan iltihapların azalmasında da lif son derece etkilidir.

Kuru Meyve Satın AlLifli Kuru Meyveler Nelerdir?

Lifli Gıdalar ve Kuru Meyveler

En çok lif içeren gıdalar arasında, mısır, fasulye, barbunya, yulaf, avokado, kepekli makarna, kepekli ya da normal bulgur, kepekli ekmek, mercimek, nohut, bezelye, arpa, elma, bamya, kabak… Gibi gıdalar gösterilmektedir. Lif açısından zengin kuru meyveler ise, ceviz, kuru olacak şekilde kayısı, dut, çilek, erik, mango… şeklinde örnek verilebilir.

Yanıtla