-
Nedir

Kayısı Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir?

155görüntüleme

Kayısı çekirdeği olgunlaşmış olan bir kayısının içerisinde yer alan kabuğun önce kurutularak daha sonrasında ise kırılarak içerisindeki çekirdeğin tüketildiği bir besin olarak bilinir. Kayısı çekirdeği hakkında pek çok kişi faydalı öneriler sunarken hem gıda olarak hem de çeşitli farklı alanlarda bu çekirdeği kullanabilmek mümkün olur. Kayısı çekirdeğinin faydaları nelerdir? sorusuna cevaben bir çok faydası sayılabilir.

Kayısı Çekirdeğinin Faydaları

Kayısı çekirdeğinin içerisinde A, D, K ve E vitaminleri bulunduğundan ötürü kanserle mücadelede önemli bir besin kaynağı olarak bilinmektedir. İçerisinde bulunan B17 ile kanserli hücrelerin oluşumunun önüne geçilir. Kayısı çekirdeği bağışıklık sistemini güçlendirici etki yapar. Yüksek kan basıncını da dengelemede kullanılan bu çekirdek yanı zamanda yağ olarak kullanıldığı takdirde selülit gibi oluşumların da önüne geçmektedir.

Kayısı Çekirdeği Satın Al

Kayısı Çekirdeğinin Kullanımı

Kayısının içerisinde bulunan ve kabuğu kırılarak elde edilen çekirdek badem kuruyemişine benzerlik göstermektedir. Doğrudan çiğnenerek tüketilebilecek olan bu çekirdek aynı zamanda yağ olarak da kullanılabilir. İçeriğinde barındırmakta olduğu yağ oranının oldukça yüksek olması ile pek çok cilt sorununa iyi gelen kayısı çekirdeği cilde doğrudan sürülebilmektedir. Aktarlardan hem yap şeklinde hem de gıda şeklinde bulunarak alınabilecek olan kayısı çekirdeği, evde de kabuk kurutularak elde edilebilmektedir. Kullanım alanı sadece yağ ve gıda olarak belirlenmiş olan bu çekirdek başka hiç bir alanda kullanılmamaktadır.

Yanıtla