-
Sağlık

Glutensiz Yiyecekler Kilo Aldırır mı?

116görüntüleme

Tahıllı olan gıdalarda bol miktarda yer alan gluten, oldukça tüketimi güç olan bir besindir. Hatta bazı kişilerde şişkinlik, yorgunluk, gaz, ishal, kas ağrısı ve kabızlık gibi sorunları da meydana getirebilmektedir. Peki, şişkinlikten dolayı mı kilo aldığımızı düşünüyoruz yoksa gerçekten de glutensiz yiyecekler kilo aldırır mı? Kısaca bir göz atalım.

Glutensiz Olarak Tüketilen Abur Cuburlar

Neredeyse kilo vermek isteyen herkesin yaptığı büyük bir hata vardır. Buda glutensiz olan her şeyin gerçekten kilo verdirdiğini düşünmek ve bunlara yüklenerek sürekli bunları tüketmeyi denemektir. Bizler özellikle abur cubur deyince yerimizde duramayan kişileriz. Bide üzerinde glutensiz yazıyorsa onu almadan duramayız. Fakat bu büyük bir yanlıştır. Alınan ürünün içeriği her detaydan incelenmelidir. Gluten olamaya bilir ama onun yerine başka bir şey olabilir? Buda kilo vermenize değil daha çok almanıza yardımcı olacaktır.

Diyeti Sonuna Kadar Önemseyin

Zayıflamak isterken aynı zamanda sağlığınızı da düşünmelisiniz. Yani sağlık ve zayıflamak aynı terazide eşit yönde olmalıdır. Sizler gluten içermeyen gıdalarda fazlaca yüklendiğinizde, yediğinizin fazla olan kısmı direk olarak yağ bölgesine giderek orada birikmeye başlayacaktır. Böyle bir durumda da kişiler zayıflamak yerine daha çok kilo alacak ve en önemlisi de sağlığını tetikleyen unsurlara sebebiyet verecektir. Mesela glutensiz bir fındık yediğinizde, yemeniz gerekeni tüketmeli ve fazlasından uzak durmaya çalışmalısınız. Kısacası gluten alınması gereken miktarda alındığında kilo aldırmaz. Fakat tüketilen gıdanın içerisinde nelerin yer aldığı da bu durumu etkilemektedir.

Yanıtla