-
Nedir

Glutensiz Beslenme Nedir?

74görüntüleme

Bu yazımızda sizlere glutensiz beslenme nedir? Sorusunun cevabını vereceğiz. Glütensiz 1 beslenme, protein glutenini dışarıda bırakmış olan bir beslenme türüdür.

Şu anda glutensiz beslenme özellikle de zayıflamak, daha özenli ve sağlıklı beslenmek, ileri zamanlarda bazı hastalıklara yakalanma riskini biraz da olsa azaltmak isteyen bireyler tarafından uygulanan yeni 1 beslenme akımı olarak meydana çıkmaya başlamıştır. Son zamanların popüler trendi glutensiz beslenme alışkanlıklarıdır. Peki, nedir bu glütensiz beslenme ayrıntılarıyla bilgi verelim.

Glutensiz Beslenme

Gluten, bazı tahıllarda yer alan bir tür protein olmasının yanı sıra bazı kişilerde ileri bir sorun teşkil eden sindirim hastalığı; “Çölyak” olarak bilinen bu hastalığa neden oluyor. Glutenin sindirilememesi sonucunda aşırı ve ani kilo kaybı ile ishal, kusma, aşırı karın ağrısı, yorgunluk ve ağız ile cilt yaraları ortaya çıkmaktadır. Bazı kişilerde hafif hassasiyete sebep olup ishal, şişkinlik ve kabızlık gibi geçici sorunlara neden olur ve buna da çölyak olmayan gluten hassasiyeti denmektedir.

Glutensiz Kuruyemiş Satın Al

Hangi Besinler

Glutensiz beslenme, beslenme düzeninde büyük bir değişime sebep oluyor. Alışık olunan bazı besinler kişinin hayatından tamamen çıkartması gerekebilir. İlk başta buğday olmak üzere çavdar ve arpa içerikli olan tüm besinler glutensiz beslenmede yasaklı besinler arasındadır. Yani pasta, ekmek, bulgur, poğaça, kurabiye, makarna ve kahvaltılık gevrekler gibi buğday unu içerikli olan bu besinler, yulaf ezmesi ve kepeği de yine yasaklı besinler arasındadır.

Yanıtla