-
Sağlık

Sağlıklı Yaşam İçin Çiğ Kuruyemiş Gerçekten Faydalı mıdır?

Çiğ Kuruyemiş
172görüntüleme

Kuruyemişler içinde bol miktarda vitamin, mineral ve yararlı yağ barındıran ve genellikle ara öğün olarak tüketilen besinlerdir. Özellikle çocuklar için en sağlıklı ara öğünlerdir. Sağlıklı yaşam için çiğ kuruyemiş gerçekten faydalı mıdır? Unutulmaması gereken nokta içinde sağlık barındıran bu besinleri kavurmamanız gerektiğidir.

Isıya Maruz Kalan Kuruyemişler Zararlı mıdır?

Yüksek ısı çoğu besin maddesine zarar verir ve besin değeri kaybı yaşanmasına neden olur. Özellikle son zamanlarda yapılan araştırmalarda kavrulan kuruyemişlerin ciddi ölçüde besin kaybı yaşadığı ve içinde barındırdığı yararlı yağların ısının etkisiyle trans yağa dönüştüğü saptanmıştır. Taze ve çiğ olarak tüketmek daha sağlıklıdır. Örnek verecek olursak fındık kavrulduğu zaman dış kısmında bulunan lif kısmı kaybolur. Bu bir besin değeri kaybıdır. Cevizin kabuğunu kırıp taze tüketmek oksitlenmemesi için en sağlıklı yoldur.

Kuruyemiş Satın Al

Sağlıklı Yaşam İçin Çiğ Kuruyemiş Gerçekten Faydalı mıdır?

Kuruyemişler Neden Kavrulur?

Kuruyemiş satan firmalar daha çok ticari düşündükleri için ürünün uzun raf ömrü olması açısından kavrulmuş tercih ederler. Kavurma işlemi sırasında tuz eklenmesi koruyucu özellik gösterir. Çiğ kuruyemiş tadı sasımsı olduğu için kavurma tercih edilir. Ama yapılan araştırmalar her gün düzenli olarak çiğ kuruyemiş tüketen insanlarda kalp krizi görülme riski tüketmeyenlere göre %10 daha azdır. Kuruyemişler sadece kalp krizinden korumakla kalmaz çağımızın müzmin hastalığı depresyondan da koruma sağlar. Her gün ara öğünlerinizde bir avuç tüketmek sağlık için çok önemlidir.

Yanıtla