-
Sağlık

Kabak Çekirdeği Prostata İyi Gelir mi?

Kabak Çekirdeği
313görüntüleme

Prostat sadece erkeklerde var olan üreme sistemi bezidir. Salgıladığı salgılar spermlerin canlı kalmasını sağlar. Zaman içinde birçok nedene bağlı olarak büyüyebilir ve maliğn tümörler oluşturabilir. Hastalar daha çok idrar şikâyetleri ile doktora başvururlar. Prostat büyümesi muayene ve bazı tetkikler ile anlaşılır. Kabak çekirdeği prostata iyi gelir mi? Bitkisel yöntemler arasında prostat büyümesine en iyi gelen besin kaynağıdır.

Prostat Büyümesini Kabak Çekirdeği İle Engelleyin.

Kabak çekirdeği içerdiği yüksek oranda e vitamini ve çinko nedeniyle oldukça besleyicidir. İçerdiği fitosterolller ile kansere karşı iyi bir savaşçıdır. Yapılan bilimsel araştırmalarda her gün bir avuç kabak çekirdeği tüketen bireylerde prostat kanseri daha az görülmüştür. E vitamini ve çinko kansere karşı savaşta önemli vitaminlerdendir. Hücre çeperini korur ve hücrenin beslenmesini sağlar.

Kavrulmamış Kabak Çekirdeği Satın AlKabak Çekirdeği Prostata İyi Gelir mi?

Kabak Çekirdeğinin İçerdiği Besin Öğeleri Nelerdir?

Kabak çekirdeği çinko, selenyum, fosfor, e vitamini, vücut için elzem bir amino asit olan alanin, glisin ve glutamik asit içerir. Beyin gelişimi için gerekli olan omega-3 içerir. Büyüme çağındaki ki çocukların, hamilelerin bolca tüketmesi gereken bir besindir. Çok iyi bir diüretiktir. Prostat hastalarında idrar yaparken yanma ve ağrılı idrar olur. Düzenli kabak çekirdeği tüketimi diüretik etkisinden dolayı ağrılı idrar yapma ve enfeksiyonu tedavi etmede oldukça faydalıdır. Yapılan araştırmalarda kabak çekirdeği tüketen kişilerde idrar şikâyetlerinde azalma rapor edilmiştir.

Yanıtla