-
Nedir

Erik Kurusunun Faydaları Nedir?

Erik Kurusunun Faydaları
333görüntüleme

Bütün meyvelerin insan sağlığı üzerine olumlu etkileri vardır. Ama kuru eriğin özellikle kemikler üzerine mucizevî bir etkisi vardır. Erik kurusu doğal olarak güneşte kurutulup tüketilen mucizevî bir besindir. Birçok çeşidi ve rengi bulunan erik tam bir sağlık deposudur. Erik kurusunun faydaları nedir? Faydaları saymakla bitmeyen erik kurusu özellikle kemikler üzerine çok etkilidir.

Kuru Erikte Hangi Vitaminler Bulunur?

C vitamini kaynağı olan kuru erik aynı zamanda iyi bir antioksidan, bu özelliği sayesinde hücre çeperini koruyarak hücre sağlığına olumlu etki yapar. Kalsiyum, demir ve A ve K vitamini açısından oldukça zengindir. Zengin lif içeriği ile sindirim sistemi dostudur.

Erik Kurusu Satın AlErik Kurusunun Faydaları Nedir?

Kuru Erik Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

İçerdiği c vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara olan direnci arttırır. A vitamininden dolayı göz sağlığına iyi gelir. Lif oranı yüksek olduğu için kabızlığa çok iyi gelir ve bağırsakları çalıştırır. Böbrekler üzerine olumlu etki yapar ve idrar söktürür. K vitamini ile kanın pıhtılaşmasını sağlayan faktörler üzerine etkilidir. Fiziksel yararı olduğu kadar zihin yorgunluğuna da iyi gelen kuru erik her mevsim tüketilen bir gıdadır. Özellikle diyette olan kişilerin mutlaka öğünlerinde bulundurması gereken bir besindir. Kalorisi ve glisemik indeksi düşük olan eriği şeker hastaları tüketebilir. İyi bir kalsiyum kaynağı olduğu için menopozdaki kadınların tüketmesi gereken bir besindir.

Yanıtla