-
Nedir

Zencefil Bal Karışımının Faydası Nedir? Nasıl Yapılır?

Zencefil ve Bal Karışımı
246görüntüleme

Havaların soğumasını takiben kendimizi güçsüz hissetmemiz mümkün oluyor. Bu durumun önüne geçmek için çeşitli önlemler almak gerekiyor. Zencefil zencefilgiller ailesinin en bilinen üyeleri arasında yer alıyor. Kök olarak kullanıldığı gibi toz olarak kullanılana biliyor. Mide rahatsızlıklarından kan dolaşımına kadar birçok faydası bulunuyor. Peki, zencefil bal karışımının faydası nedir? nasıl yapılır?

Zencefil Bal Karışımı Nasıl Hazırlanıyor?

Kuvveti arttırmak için birebir olan bak zencefil karışımını hazırlamak oldukça kolaydır. Öncelikle orta büyüklükte bir kavanoz alın. Bu kavanozun içinin hazırlanması için bir su bardağı kadar bal ve yaklaşık 4 parmak kalınlığında zencefili hazırlayın. Zencefilin kabuklarını soyduktan sonra ince ince doğrayın ya da rendeleyerek yüzey alanını arttırın. Rendeleme işlemi sonucunda zencefillerin suyu çıkacaktır. Bu suyu süzün ve kavanozun içerisine balı boşaltın. Balı koyduktan sonra üzerine kıyılmış ya da rendelenmiş zencefilleri ekleyin ve güzelce karıştırın. Daha sonrasında kavanozun kapağını kapatın. Bu şekilde hazırlanan karışımı uzun süre buzdolabında saklayabilirsiniz.

Zencefil Toz Satın AlZencefil Bal Karışımının Faydası Nedir? Nasıl Yapılır?

Zencefil Bal Karışımının Faydaları Nelerdir?

Öncelikle bu karışım üst solunum yolunun temizlenmesini sağlıyor. Virüslere karşı oluşturulan savaşta vücuda destek oluyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Yüksek vücut ısısına sahip kişiler düzenli kullandıklarında ısılarının normale dönmesi kolaylaşıyor. Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalık belirtilerini azaltıyor hatta nerdeyse ortadan kaldırıyor. Bu karışım doğal bir antiseptik olma özelliği de taşıyor.

Yanıtla